Αρνητικά τα τεστ των 800 παιδιών στην κατασκήνωση με τα δύο κρούσματα

Αρνητικά τα τεστ των 800 παιδιών στην κατασκήνωση με τα δύο κρούσματα

Αρνητικά είναι τα δείγματα των παιδιών που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική, όπου μετέβη χθες για δειγματοληψίες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ -έξι μέρες μετά την εμφάνιση δύο κρουσμάτων, σε 15χρονη και 11χρονη αντίστοιχα.

Η κατασκήνωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “συνεχίζουμε και εντείνουμε τη δική μας μάχη, ενισχύοντας -πέρα από το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ- όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της κατασκήνωσης -και κυρίως, την υγεία παιδιών και προσωπικού. Παρ’ ότι πραγματοποιήθηκαν ήδη 800 τεστ -αρνητικά στο σύνολό τους- παραμένουμε σε επαγρύπνηση. Στο πλαίσιο αυτό η κατασκήνωση θα μείνει κλειστή το διάστημα 19 – 22/07, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί από ειδικό συνεργείο εκ νέου, καθολική απολύμανση όλων των χώρων”.

Επισης οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης αναφέρουν ότι όλο το προσωπικό θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ ένα 24ωρο πριν από την έλευση των νέων κατασκηνωτών, στις 22/07, οπότε και θα ξανανοίξει η κατασκήνωση. “Θα γίνεται δύο φορές την ημέρα θερμομέτρηση σε παιδιά και προσωπικό”, τονίζει η κατασκήνωση

Αν νοσήσει παιδί

Αναφέρεται επίσης ότι “παιδί με δέκατα 37,2 ή οποιοδήποτε σύμπτωμα ήπιου κρυολογήματος θα μεταφέρεται στο ιατρείο, θα απομονώνεται και θα καλούνται οι γονείς για να το παραλάβουν, προτρέποντάς τους να προβούν στο σχετικό τεστ, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τον οικογενειακό γιατρό τους. Κάθε παιδί με υποψία ύποπτου συμπτώματος θα εξετάζεται σε ξεχωριστό, ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο”.

Η κατασκήνωση τοποθέτησε επιπλέον συσκευές σαπουνοθήκης και αντισηπτικών διαλυμάτων. Το εσωτερικό μπάνιο και τουαλέτα που διαθέτει το κάθε δωμάτιο καθαρίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά ενώ σε κάθε σπιτάκι έχουν τοιχοκολληθεί αφίσες που υπενθυμίζουν τους κανόνες υγιεινής και λειτουργίας για το φετινό καλοκαίρι. Η ανακοίνωση γνωστοποιεί επισης ότι αναδιαμορφώθηκε το εστιατόριο, έτσι ώστε να κάθονται 4 κατασκηνωτές ανά τραπέζι και να υπάρχει ένα κενό τραπέζι ανά κάθε τετράδα παιδιών.

“Το προσωπικό που επιμελείται και σερβίρει το φαγητό τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, φορά υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα και γάντια”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι