Άρθρο του Μπάιντεν για την επόμενη μέρα στη Γάζα

COP28: Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν συνεισφορά 3 δισ. δολαρίων στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε άρθρο του ο Τζο Μπάιντεν “λέει” στο Ισραήλ να ξεχάσει την κατοχή στη Γάζα και “βλέπει” κυβέρνηση Παλαιστινιακής Αρχής

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην Washington Post γράφει ότι μετά τον πόλεμο θα πρέπει να αναλάβει εν τέλει την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης η Παλαιστινιακή Αρχή. «Καθώς αγωνιζόμαστε για την ειρήνη, η Γάζα και η Δυτική Όχθη θα πρέπει να επανενωθούν υπό μία κοινή κυβερνητική δομή και τελικά υπό μία ανασυγκροτημένη Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ όλοι εργαζόμαστε προς την λύση των δύο κρατών», γράφει.

«Δεν πρέπει να υπάρξει αναγκαστικός εκτοπισμός των Παλαιστινίων από την Γάζα, ούτε νέα κατοχή, ούτε πολιορκία ή αποκλεισμός, ούτε εδαφική μείωση» προσθέτει. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απαντά με το άρθρο του στο ερώτημα τι επιθυμούν οι ΗΠΑ για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας και ταυτόχρονα απαντά έμμεσα και στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου που είχε δηλώσει πως το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει «συνολική στρατιωτική ευθύνη στην Γάζα για το ορατό μέλλον», δηλαδή αναφερόταν σε κατοχή.

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκδώσουν απαγορεύσεις εισόδου «κατά των εξτρεμιστών που επιτίθενται κατά πολιτών στην Δυτική Όχθη», και αναφέρεται στην βία που ασκούν ισραηλινοί έποικοι κατά των Παλαιστινίων κατοίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Αυτή η βία προϋπήρχε, αλλά πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ.

«Έχω δηλώσει με έμφαση στην ισραηλινή ηγεσία ότι η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη πρέπει να σταματήσει και εκείνοι που διαπράττουν τις βιαιότητες πρέπει να λογοδοτήσουν», γράφει ο αμερικανός πρόεδρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι