Άρχισαν σήμερα οι αιτήσεις για τα πρότυπα, πειραματικά και εκκλησιαστικά σχολεία

Άρχισαν σήμερα οι αιτήσεις για τα πρότυπα, πειραματικά και εκκλησιαστικά σχολεία

Σήμερα άρχισε η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) και Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Σ.), μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε αυτήν οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη συμμετοχή των παιδιών στις διαδικασίες εισαγωγής τους. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως τις 17 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη.

Η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων είναι προσβάσιμη στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es. Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωσή του, κατά την υποβολή της αίτησης των ενδιαφερομένων, μπορούν να συμπληρώσουν το κινητό τους τηλέφωνο, στο οποίο θα λάβουν τα εξής ενημερωτικά γραπτά μηνύματα (SMS):

α. για το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα διαγωνισθεί ο υποψήφιος και τον κωδικό της αίτησής του (δύο μηνύματα)

β. για τα αποτελέσματα της κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων (ένα μήνυμα).

Κάθε παιδί μπορεί να είναι υποψήφιο σε έως φύο Πρότυπα Σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια),  σε ένα Εκκλησιαστικό και σε ένα Πειραματικό Σχολείο (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) ταυτόχρονα. Στην περίπτωση επιλογής δύο Πρότυπων δηλώνεται η σειρά προτίμησης στην πλατφόρμα, ενώ σε περίπτωση ταυτόχρονης επιτυχίας σε Πρότυπο και Πειραματικό Σχολείο θα πρέπει να δηλωθεί εκ των υστέρων η επιλογή με υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα.

Επίσης, αν το παιδί έχει επιλεγεί ταυτόχρονα σε Πρότυπο Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο) και Εκκλησιαστικό Σχολείο (Γυμνάσιο ή Λύκειο) δηλώνεται η σειρά προτίμησης για τη φοίτηση στους δύο τύπους σχολείων. Από τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που έχουν δηλωθεί επιλέγεται επίσης ένα Πρότυπο ή Εκκλησιαστικό Σχολείο, στο οποίο το παιδί επιθυμεί να είναι επιλαχόν.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και της απόδοσης του τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας, σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Πρότυπα Σχολεία, είναι Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

«Η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία είναι το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Στην ως άνω δοκιμασία οι μαθητές αξιολογούνται σε δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο κατά περίπτωση σχετικές με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και μαθηματικών εννοιών. Οι μαθητές δεν απαιτείται να μελετήσουν συγκεκριμένη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δοκιμασία», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας και συμπληρώνει:

«Η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Εκκλησιαστικά Σχολεία είναι επίσης το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, καθώς η διαδικασία εισαγωγής στα ανωτέρω Σχολεία θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη διαδικασία εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία. Στην ως άνω δοκιμασία οι μαθητές αξιολογούνται σε δεξιότητες σχετικές με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας, μαθηματικών εννοιών και Θρησκευτικών που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο (όσοι ενδιαφέρονται για εισαγωγή στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο) ή στο Γυμνάσιο (όσοι επιθυμούν την εισαγωγή τους στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο). Οι μαθητές δεν απαιτείται να μελετήσουν συγκεκριμένη ύλη για να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δοκιμασία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι