Ας κάνουμε επανάληψη: 13033, Β1, Β2…

Ας κάνουμε επανάληψη: 13033, Β1, Β2…

Lockdown σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο το μεσημέρι, παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα και θα επανέλθουν τα SMS στο 13033 χωρίς χρέωση. Για τους εργαζόμενους θα απαιτείται έγγραφα μέσω της Εργάνης σε συνεννόηση με τους εργοδότες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κωδικοί του sms για αποστολή στο 13033 θα είναι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν ήδη σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη και θα αναφέρονται στον λόγο μετακίνησης όπως την περασμένη Άνοιξη.

Θα αναγράφεται ο κωδικός της εξόδου (πχ Β1, Β2, Β3 έως Β6), ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Στη συνέχεια ο αποστολές λαμβάνει απάντηση: «Μετακίνηση» και το λόγο. Σε περίπτωση ελέγχου, οι πολίτες οφείλουν να επιδείξουν το SMS μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται για:
• 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
• 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
• 3: Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
• 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
• 5: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων.
• 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση του 1,5 μέτρου.

Το χαρτί ή η φόρμα

Μπορεί επίσης κάποιος να επισκεφθεί το forma.gov.gr και να κατεβάσει τη χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης που υπάρχει εκεί. Στη συνέχεια τη συμπληρώνει και την έχει μαζί του. Οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τη ειδική φόρμα ή να στείλουν SMS μπορούν να συμπληρώσουν σε μια λευκή κόλλα χαρτί το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό της μετακίνησης τους και στη συνέχεια να υπογράψουν. Θα πρέπει και εκείνοι να έχουν μαζί την ταυτότητά τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι