Ασαφή τα κίνητρα του άνδρα που μαχαίρωσε τρεις Γάλλους σε σταθμό τρένου

Ασαφή τα κίνητρα του άνδρα που μαχαίρωσε τρεις Γάλλους σε σταθμό τρένου

Ένας άνδρας από το Μάλι (πρώην γαλλική αποικία) συνελήφθη επειδή επιτέθηκε σήμερα το πρωί με μαχαίρι σε άτομα που περίμεναν στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε Λιόν, στο νοτιοανατολικό Παρίσι. Η γαλλική αστυνομία δεν μπορεί στο στάδιο αυτό να διευκρινίσει τα κίνητρα του δράστη. Σημειωτέον, ο δράστης αφοπλίσθηκε από άλλους πολίτες και εν συνεχεία τον συνέλαβε η φρουρά του σταθμού.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας, η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) στο σιδηροδρομικό σταθμό προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου, του οποίου ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή, και τον ελαφρύ τραυματισμό δύο άλλων.

«Ο ύποπτος δεν φώναξε κάτι στη διάρκεια της ενέργειάς του», είπε αστυνομικός, που οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν αν φώναξε “αλαχού άκμπαρ”, υπαινισσόμενοι ότι ήταν τζιχαντιστής. «Είναι από το Μάλι και είχε επάνω του ιταλικό δίπλωμα οδήγησης στο όνομά του», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας, που δήλωσε ότι ακόμη δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για τα κίνητρα της επίθεσης. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δεν θεωρείται ότι ανήκει σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Είναι 33 ετών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ και Figaro

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι