Ασημακοπούλου: “Πήρα τα στοιχεία των αποδήμων από τον Θεοδωρόπουλο” – ΣΥΡΙΖΑ: “Νέα ερωτηματικά”

Ασημακοπούλου: “Πήρα τα στοιχεία των αποδήμων από τον Θεοδωρόπουλο” – ΣΥΡΙΖΑ: “Νέα  ερωτηματικά”

Τί αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «μια σειρά από νέα ερωτήματα γεννήθηκαν μετά από τη σημερινή επιστολή της κυρίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία υποστήριξε πως τα προσωπικά δεδομένα που υπεκλάπησαν περιήλθαν στα χέρια της από τον τέως γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλο».

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα σε ποιους άλλους περιήλθαν τα προσωπικά δεδομένα των χιλιάδων αποδήμων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα έλαβαν κι άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ; Τα έλαβαν οι βουλευτές της ΝΔ; Όλα τα στελέχη της;», σημειώνει και καταλήγει: «Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα που διοχετεύθηκαν τα δεδομένα αυτά».

Τί λέει η επιστολή

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που τους απέστειλε, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει ρητά ότι τα προσωπικά δεδομένα τους περιήλθαν στα χέρια της, στα τέλη Ιανουαρίου 2024, σε ψηφιακή μορφή, από τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Σημειώνει επίσης ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία είχαν συλλεγεί από τις βουλευτικές εκλογές του 2023 και σε αυτά δεν περιλαμβάνονται ΑΦΜ, ΑΜΚΑ ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία από την εγγραφή των αποδήμων στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου. Παράλληλα, επιχειρεί να δικαιολογήσει την αποστολή των μηνυμάτων, επικαλούμενη απόφαση της απόφαση της ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων, η οποία προβλέπει «την παροχή, στους υποψηφίους κάθε συνδυασμού, από τα Μητρώα των δικηγορικών συλλόγων, όλων των στοιχείων επικοινωνίας των δικηγόρων-εκλογέων για λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Τέλος, η κα Ασημακοπούλου αναφέρει ότι θα ακολουθήσει τις συστάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και τονίζει ότι πρέπει πλέον να εκλείψουν οι όποιες ανησυχίες τους για την ασφάλεια των δεδομένων που περιήλθαν στην κατοχή της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι