Άσκηση με πραγματικά πυρά… Απαντά η Ελλάδα στην τουρκική Navtex

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Με έκδοση Navtex για την πραγματοποίηση μεγάλης αεροναυτικής άσκησης με πυρά απαντά η Ελλάδα στην ανανέωση της τουρκικής Navtex. Χθες η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται έως τις 27 Αυγούστου η παράνομη Navtex που έληγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ελληνική Navtex δεσμεύει την περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης, Ρόδου, Καρπάθου και νότια του Καστελόριζου. Η Navtex της Ελλάδας θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Αυγούστου μέχρι και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 27 Αυγούστου.

Στο μεταξύ εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει από τις 10:35 το πρωί της Κυριακής το Oruc Reis. Το Σάββατο το τουρκικό ερευνητικό είχε βγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και κατευθυνόταν προς την κυπριακή ΑΟΖ. Το σεισμογραφικό πλέει με νοτιοδυτική κατεύθυνση και εντός της προηγούμενης παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής Navtex. Συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού, και παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κυβερνητικά στελέχη, σε ότι αφορά την παράταση της παράνομης τουρκικής NAVTEX, αναφέρουν τα εξής: «Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι