Άσκηση μείζονος ατυχήματος στο ναύσταθμο Κρήτης

Άσκηση μείζονος ατυχήματος στο ναύσταθμο Κρήτης

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος υπό τη διεύθυνση του διοικητή του ναυστάθμου, αρχιπλοιάρχου Βασιλείου Τσούκα, παρουσία του διοικητή Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, αντιναυάρχου Παναγιώτη Δημητρόγλου, διεξήχθη στο ναύσταθμο Κρήτης,  για να ελεγχθεί στην πράξη ο σχεδιασμός αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του ναυστάθμου Κρήτης.

Επρόκειτο για την αντιμετώπιση φωτιάς μεγάλης έκτασης και «διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας των φορέων που ενεπλάκησαν, εντοπίστηκαν ατέλειες, προβλήματα και αδυναμίες οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενα μελέτης για να αρθούν», αναφέρει ανακοίνωση του Ναύσταθμου.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του ναυστάθμου, της 5ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας Πεζικού, της 115 πτέρυγας Μάχης, του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων, του τμήματος Τροχαίας Χανίων, του κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, της περιφερειακής ενότητας Χανίων (τμήμα Πολιτικής Προστασίας), του Δήμου Χανίων (τμήμα Πολιτικής Προστασίας), του Α΄ Λιμενικού Ταμείου Χανίων, του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Σώματος Σαμαρειτών/Ναυαγοσωστών Χανίων και Κισσάμου, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Χανίων, καθώς και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx