Άσκηση “ΕΥΝΟΜΙΑ”: Χαιρετίζει η Κύπρος… Προάσπιση Διεθνούς Δικαίου

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης (26/08) αεροναυτική άσκηση με τη συμμετοχή Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, νοτιοδυτικά της Κύπρου. Στην τετραμερή πρωτοβουλία με την επωνυμία ΕΥΝΟΜΙΑ συμμετέχουν εναέρια και πλωτά μέσα των τεσσάρων χωρών.

Σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά, Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία σε κοινή αεροναυτική δράση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ισχυρό ευρωπαϊκό αποτύπωμα ειρήνης και συνεργασίας για εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου».

Nωρίτερα σήμερα, ο κ. Πετρίδης είχε συνάντηση με την υπουργό ‘Αμυνας της Γερμανίας Α. Κραμπ-Κάρενμπαουερ, στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Αμυνας που πραγματοποιείται στο Βερολίνο. «Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τη διμερή μας αμυντική συνεργασία και συζητήσαμε τις εξελίξεις στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο», επεσήμανε χαρακτηριστικά για την εν λόγω συνάντηση ο κος Πετρίδης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι