Άσκηση “Πυρπολητής” στο Αιγαίο… Σενάριο ανακατάληψης νησίδας

Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλεγεί η νέα φρεγάτα – Καραμπόλες κυβέρνησης-Ναυτικού, Ζαχαρίας Μίχας

Αιφνιδιαστική άσκηση στο Αιγαίο έλαβε χώρα τις προηγούμενες ώρες, κατόπιν εντολής του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου. Το σενάριο της στρατιωτικής άσκησης προέβλεπε την ενεργοποίηση της «ατσάλινης γροθιάς» των Ενόπλων Δυνάμεων, γνωστής και ως «Δύναμης Δέλτα», με στόχο την ανακατάληψη νησίδας.

Τα γυμνάσια πραγματοποιήθηκαν σε μικρό νησί του κεντρικού Αιγαίου, με τη συμμετοχή φρεγατών, πυραυλάκατων, ελικοπτέρων Απάτσι, μαχητικών αεροσκαφών F-16, ελικοπτέρων Σινούκ κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Δύναμη Δέλτα» αποτελεί διακλαδική δύναμη, η οποία απαρτίζεται από διάφορες μονάδες, όπως η Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών, η Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών, η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx