Ασθενεί με covid-19 ο πρωθυπουργός της Αρμενίας

Ασθενεί με covid-19 ο πρωθυπουργός της Αρμενίας

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν και η οικογένειά του έχουν βρεθεί θετικοί στον τον κορονοϊό καθώς τα κρούσματα νέων λοιμώξεων αυξήθηκαν στη χώρα.

Ο Πασινιάν ανακοίνωσε τη μόλυνσή του σε ένα μήνυμα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook τη Δευτέρα.

“Το τεστ κοροναϊού μου ήταν θετικό χθες”, είπε, προσθέτοντας ότι η σύζυγός του – η δημοσιογράφος Άννα Χακομπάν – και τα τέσσερα παιδιά τους είχαν επίσης COVID-19, την ασθένεια που προκλήθηκε από το νέο κορονοϊό.

Ο Πασινιάν είπε ότι δεν είχε «ορατά συμπτώματα» του ιού και ότι θα εργαζόταν από το σπίτι.

Η πρώην Σοβιετική δημοκρατία περίπου τριών εκατομμυρίων κατοίκων έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 9.492 περιπτώσεις κορονοϊού και 139 θανάτους.

Οι ασθενείς με κοροναϊό έχουν κατακλύσει τα νοσοκομεία της Αρμενίας και την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας ενδέχεται σύντομα να περιοριστούν σε ασθενείς με τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Η ανακοίνωση του Πασινιάν ήρθε σχεδόν ένα μήνα μετά την άρση της Αρμενίας στις 4 Μαΐου που επιβλήθηκε τον Μάρτιο για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κοροναϊού.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η κυβέρνησή του δεν είχε επιβάλει μέτρα κατά των ιών και ότι υπήρξαν εκτεταμένες παραβιάσεις καραντίνας.

Ο Πασινιάν εξελέγη πρωθυπουργός μετά τις μαζικές λαϊκές διαμαρτυρίες που οδήγησε πριν από δύο χρόνια εναντίον του βετεράνου ηγέτη Serzh Sargsyan και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Από τότε ηγήθηκε μιας αδιάκοπης καταπολέμησης της διαφθοράς και ξεκίνησε σαρωτικές δικαστικές μεταρρυθμίσεις

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι