Αστυνομικοί για το επίδομα των 30 ευρώ: “Δεν είμαστε ζητιάνοι”

Αστυνομικοί για το επίδομα των 30 ευρώ: “Δεν είμαστε ζητιάνοι”

Τα πυρά των συνδικαλιστών των αστυνομικών συγκέντρωσε η κυβέρνηση στη Βουλή με αφορμή την ειδική αποζημίωση των αστυνομικών που συμμετέχουν σε έκτακτα μέτρα φύλαξης αθλητικών διοργανώσεων

«Οι αστυνομικοί έχουμε αξιοπρέπεια, δεν είμαστε επαίτες. Αλήθεια ποιος είναι αυτός ο σοφός που αξιολόγησε τη ζωή του αστυνομικού και την όρισε στα 30 αργύρια», ανέφεραν στη Βουλή δύο εκπρόσωποι των αστυνομικών όσον αφορά στο επίδομα των 30 ευρώ για την παρουσία τους σε αθλητικά γεγονότα. Οι δύο συνδικαλιστές τάχθηκαν υπέρ μόνον της διάταξης για τη χιλιομετρική αποζημίωση και τα έξοδα διανυκτέρευσης καθώς αποτελούσε αίτημά τους από το 2015.

«Κατ΄ ιδίαν συνομολογείτε χωρίς καμία κομματική εξαίρεση ότι το λειτούργημα του αστυνομικού είναι πολύ επικίνδυνο. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν το θεσμοθετείτε. Για πόσο ακόμα νομίζετε ότι μπορείτε να μας κοροϊδεύετε. Πραγματικά λυπάμαι», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Καρακαράκος κατά την ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Οικονομικών που συζητά το πολυνομοσχέδιο.

«Επιπλέον με το επίδομα επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός και όχι οι διοργανωτές όλων αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων, οι ΠΑΕ, οι ΚΑΕ και άλλης μορφής εταιρείες. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ο φορολογούμενος να επιβαρύνεται και άλλο σε μια περίοδο μαστιζόμενη από την ακρίβεια και την αύξηση του κόστους ζωής. Να τον επιβαρύνουμε κι άλλο για να κάνουμε το έργο κάποιων ιδιωτικών εταιρειών; Επιπλέον θα πρέπει να πούμε ότι το ΠΡΟΠΟ και Οικονομικών θα πρέπει να νομοθετήσουν την επαναφορά της διάταξης για την είσπραξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και του 5% των εισιτηρίων υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων των αστυνομικών», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών (ΠΟΑΞΙΑ) Ανδρέας Βέλλιος.

Οι δύο συνδικαλιστές είπαν επίσης ότι «είναι εξευτελιστικό το ποσό των 30 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, πόσο μάλλον για τον αστυνομικό που πλέον αποδεδειγμένα στα γήπεδα παίζει τη ζωή του. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και πλαφόν και στο ποσό και στους δικαιούχους. Πρέπει να θεσμοθετηθεί το επικίνδυνο της εργασίας μας αντί η πολιτεία να ψάχνει για φιλοδωρήματα. Φανταστείτε ότι στον ίδιο αγώνα, ένας υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, αμείβεται κατ΄ ελάχιστο με 50 ευρώ και στον αστυνομικό δίνετε φιλοδώρημα 30 ευρώ. Άμεσα να θεσμοθετηθεί η επικινδυνότητα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι