Αστυνομικός “έχασε” ένδεκα όπλα που είχε στη φύλαξή του

Συνελήφθη 85χρονος που πυροβόλησε σκύλο στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας αστυνομικός που ήταν  διαχειριστής αστυνομικού τμήματος της Αττικής καθώς είχε το μοναδικό κλειδί σε χώρο φύλαξης όπλων και διαπιστώθηκε ότι έλειπαν ένδεκα από αυτά. Δεν απάντησε για την “τύχη” των όπλων.

Ο αρχιφύλακας, που υπηρετούσε σε κεντρικό τμήμα της Αθήνας, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, υπεξαίρεση κατ΄εξακολούθηση και παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στα όπλα και τη χρήση τους από αστυνομικούς. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν έγινε τακτικός έλεγχος οπλισμού από οπλουργό και διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε όπλα χειρός, τα οποία ήταν χρεωμένα στον συγκεκριμένο αστυνομικό – διαχειριστή του τμήματος.

Ενημερώθηκε άμεσα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, από την έρευνα της οποίας προέκυψε ότι έλειπαν 6 υπηρεσιακά πιστόλια, 4 υπηρεσιακά περίστροφα καθώς και το ιδιωτικό ατομικό περίστροφο του ίδιου του αστυνομικού.

Συνελήφθη καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την έλλειψη του οπλισμού, ενώ ήταν επιπλέον και διαχειριστής χρηματικών υποθέσεων, και υλικού και αποκλειστικός κάτοχος του κλειδιού του χώρου φύλαξης δημόσιων υλικών του αστυνομικού τμήματος.

Από τη σωματική έρευνα καθώς και από τις έρευνες στο γραφείο του, σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικές καραμπίνες, με ληγμένη άδεια κατοχής όπλου και 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αστυνομική ράβδος, που κατείχε παράνομα καθώς δεν προέκυπτε υπηρεσιακή χρέωση αυτών. Επιπλέον, το διαμέτρημα των φυσιγγίων διέφερε από το διαμέτρημα του δικού του ατομικού οπλισμού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των όπλων και ο έλεγχος στα λοιπά δημόσια υλικά της αστυνομικής υπηρεσίας, συνεχίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι