Αστυνομικός και ιδιώτης εισέπρατταν χρήματα για “ρύθμιση οφειλών”

Αστυνομικός και ιδιώτης εισέπρατταν χρήματα για “ρύθμιση οφειλών”

Παρίσταναν τους δικηγόρους και τους οικονομολογους που θα διασφάλιζαν εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών, εισέπρατταν χρηματα, αλλά δεν έκαναν τίποτα για τους πελάτες τους

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (17/11) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ένας αστυνομικος και ενας ιδιώτης, κατηγορούμενοι για -κατά περίπτωση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία. Υπόσχονταν σεπολίτες να ρυθμίσουν εξψδικαστικά τις οφειλές τους, εισλέπρατταν χρήματα ως συμβουλοι αλλά σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που υπόσχονταν στους πελάτες τους,

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά τα στοιχεία μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού, προσέλκυαν ενδιαφερόμενους πελάτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να αναλάβουν οι δύο άνδρες ως σύμβουλοι την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο ιδιώτης διεύθυνε μία εταιρεία με έδρα στην Αθήνα, έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες.

Ο αστυνομικός, ο οποίος απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του, παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις προς τους πελάτες ακόμα και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων. Αφού οι δύο κατηγορούμενοι έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.

Ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες. Έτσι αποκόμιζαν υψηλά χρηματικά ποσά, ενώ ζητούσαν ακόμα και κωδικούς taxisnet των θυμάτων, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για τη διαδικασία. Η αμοιβή των δυο ανδρών υποτίθεται ότι ήταν ένα ποσοστό της προκαταβολής που κατέβαλε ο πελάτης για τη ρύθμιση. Εβγαζε ο καθένας  τους περίπου  2.000-3.000 ευρώ το μήνα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και χώρους εργασίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, 32.250 ευρώ, πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και υπολογιστές. Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι απέσπασαν ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, αποκομίζοντας από το 2021 μέχρι φέτος συνολικά 73.550 ευρώ. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ιδιώτη εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης, κακοποίηση ζώων, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση Αρχής, δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx