Αστυνομικός πυρπολείται από διαδηλωτές (βίντεο)

Αστυνομικός πυρπολείται από διαδηλωτές (βίντεο)

Ένας αστυνομικός πυρπολήθηκε ενώ αντιμετώπιζε μια ομάδα διαδηλωτών στο Μεξικό.

Οι διαμαρτυρίες και ταραχές στη χώρα προκλήθηκαν από το θάνατο ενός άνδρα λίγο μετά την σύλληψή του.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Γκουανταλαχάρα, την πρωτεύουσα της δυτικής πολιτείας Jalisco του Μεξικού. Το βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά μέσα δείχνει μια ομάδα αστυνομικών με μοτοσικλέτες σε αντιπαράθεση με διαδηλωτές. Σε ένα σημείο, ένας άντρας που φορά μάσκα και γυαλιά ηλίου ρίχνει εύφλεκτο υγρό στη πλάτη ενός από τους αστυνομικούς και του βάζει φωτιά.

Ο αστυνομικός τρέχει και πέφτει στο πεζοδρόμιο καθώς συνάδελφοι και παρευρισκόμενοι σπεύδουν να βοηθήσουν. Καταφέρνουν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά, μετά την οποία ο αξιωματικός σηκώνεται και φεύγει από τη σκηνή.

Οι διαμαρτυρίες πυροδοτήθηκαν από το θάνατο του Τζιοβάνι Λόπεζ, 30 ετών, ο οποίος συνελήφθη πριν από ένα μήνα κοντά στη Γκουανταλαχάρα. Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του, ο άντρας μεταφέρθηκε από το κελί του σε νοσοκομείο, όπου πέθανε. Ο αδερφός του κυκλοφόρησε βίντεο που έδειχνε την αστυνομία να χρησιμοποιεί βία ενώ συνέλαμβανε τον Λόπεζ

Υπήρξαν αναφορές ότι ο Λόπεζ κρατήθηκε επειδή δεν φορούσε μάσκα δημόσια – ένα μέτρο που εφαρμόστηκε για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid-19 – αλλά οι αρχές αρνήθηκαν ότι συνέβη. Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι