Αθηνά Λινού για διαγραφή από Κασσελάκη: Ούτε παραιτούμαι, ούτε παραδίδω έδρα σε αυτόκλητους δικαστές

Αλλάζουν οι ισορροπίες στο ΣΥΡΙΖΑ με το άνοιγμα Κασσελάκη σε Παππά-Πολάκη, ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ
Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αθηνά Λινού μιλάει κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για ζητήματα της Οικονομίας του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο Μέγαρο, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε η Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και δε θα παραδώσει την έδρα της, μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τη διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, επειδή δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές οι απαντήσεις της σχετικά με την ΜΚΟ “Πρόληψις”.

Η Αθηνά Λινού τονίζει μεταξύ άλλων ότι με τις πράξεις του, ο Στέφανος Κασσελάκης της ζητάει να αποδεχθεί μια ανύπαρκτη ενοχή. «Προφανώς αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό από μέρους μου» αναφέρει. Χαρακτηρίζει κακόβουλες συκοφαντίες τα όσα της καταλογίζει ο Παύλος Πολάκης, τονίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συμπεριφέρεται «ως αυτόκλητος δικαστής» και λέει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. «Την έδρα μου την έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου», καταλήγει η κυρία Λινού.

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη, μου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής. Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου.»

Σε εκτενέστερη δήλωση, αναφέρει τα εξής: «Τον Μάιο του 2023, πάνω από 25.000 συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους. Ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων που έλαβε οποιοσδήποτε από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτούς τους συμπολίτες μου, καθώς και τις χιλιάδες των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατική αριστερά, τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω το κοινοβουλευτικό μου έργο.

»Προσωπικά, νιώθω ανακούφιση γιατί μπορώ επιτέλους να ασχοληθώ ξανά με τα θέματα που μας αφορούν όλους: ψυχική και σωματική υγεία για όλους, εργασιακά δικαιώματα και υποστήριξη των πιο ευάλωτων, περιβαλλοντικές πολιτικές και καθολική σίτιση παιδιών σε όλη τη χώρα. Μπορώ επιτέλους να επιστρέψω στο να κάνω ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με κριτική που βασίζεται σε δεδομένα, εμπειρία και ευαισθησία και στις πραγματικές αξίες της αριστεράς.

»Η διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη. Παρά το γεγονός ότι παραδόθηκαν στον κ. Κασσελάκη, την Παρασκευή, 460 σελίδες πληροφοριών, επί των οποίων δεν με έχει ενημερώσει για ούτε μία παραμικρή παρατυπία που να επιβεβαιώνει τις συκοφαντίες του κ. Πολάκη, και παρά το γεγονός ότι για τις ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν παράνομες απευθείας αναθέσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπάρχει ήδη σχετική απόφαση της Μείζονος Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει κρίνει αμετάκλητα ότι το σύνολο των διαδικασιών ήταν καθ’ όλα νόμιμο, εκείνος προχώρησε στη διαγραφή μου.

»Ο κ. Πολάκης έχει παραδεχθεί και έχει ξεκαθαρίσει ότι η μόνη αιτία των συνεχόμενων συκοφαντικών και εντελώς αναληθών και εμμονικών επιθέσεών του εναντίον μου ήταν να αμυνθεί, να προστατεύσει δηλαδή τον εαυτό του και τη θέση του στο κόμμα. Με λύπη διαπιστώνω την καθοδική πορεία που διάλεξε ο κύριος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δυστυχώς, έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε «πολακικό». Είμαι, όμως, βέβαιη ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος Πολάκη/Καπνισάκη/Κασσελάκη, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει. Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό.

Προηγουμένως ο κ. Κασσελάκης είχε κάνει την εξής ανάρτηση για τη διαγραφή, τις μη ικανοποιητικές εξηγήσεις για τις απ΄ευθείας αναθέσεις της ΜΚΟ, αλλά και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ίσως βιαστεί να εντάξει την κα Λινού στο ψηφοδέλτιο.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx