Αθώα δηλώνει η βουλευτής της ΝΔ για τον βομβαρδισμό αποδήμων με email χωρίς άδεια

Αθώα δηλώνει η βουλευτής της ΝΔ για τον βομβαρδισμό αποδήμων με email χωρίς άδεια

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο MEGA, υποστήριξε ότι δέχεται bullying κι επέμεινε ότι απέκτησε νόμιμα πρόσβαση στα email αποδήμων «είτε από τους εκλογικούς καταλόγους είτε από λίστες που της παραχώρησαν σύλλογοι».

«Είμαι βουλευτής από το 2012, πρώτα βουλευτής Ιωαννίνων, Αθηνών και τώρα ευρωβουλευτής. Όπως ξέρετε, οι βουλευτές θέλουμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους ή τους δυνητικούς υποψήφιους για τις δράσεις μας. Στέλνω εδώ και χρόνια newsletter σε διάφορους αποδέκτες. Από το 2018 ισχύει ένας κοινοτικός κανονισμός, ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο κανονισμός όταν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έφερα ανθρώπους στο γραφείο μου και έκαναν συμμόρφωση (σ.σ. εννοεί προφανώς ότι μερίμνησαν να συμμορφώνονται οι πρακτικές τους με τη νομοθεσία). Μου έφτιαξαν manual και έχω δικηγόρο υπεύθυνη για συμμόρφωση. Μας φέρνουν λίστες και επικοινωνούμε ανά τακτά διαστήματα με κόσμο. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν έρθει στο γραφείο μας νομίμως», επεσήμανε.

« Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου στέλνουν τις κάρτες τους, μου στέλνουν λίστες επειδή επισκέφτηκα τον σύλλογό τους και είπαν ότι θα ήθελαν τα μέλη τους να επικοινωνήσω», συμπλήρωσε. «Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει ‘Εγγραφή’. Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.  «Λειτουργώ το γραφείο μου και τα δεδομένα στο γραφείο μου σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό λειτουργίας. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Εάν μου πει κάποιος σε έναν έλεγχο ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικά, θα το κάνω βεβαίως. Αυτές τις ημέρες υφίσταμαι ένα απίστευτο bullying», κατέληξε.

Εντούτοις δεν απαντά στο πώς ακριβώς απέκτησε κατ΄αρχήν τα email αποδήμων και έστειλε το πρώτο  email, καθώς το έλαβαν απόδημοι που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και δεν ειχαν δώσει ποτέ την ηλεκτρονική τους διεύθυνση σε φορείς σχετιζόμενους με τη ΝΔ.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι