Αθώα για την κατασκοπεία τα μέλη ΜΚΟ που δραστηριοποιείτο στη Λέσβο

Αθώα για την κατασκοπεία τα μέλη ΜΚΟ που δραστηριοποιείτο στη Λέσβο

Αθώους έκρινε σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου για το αδίκημα της κατασκοπείας το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη τους 16 εθελοντές μέλη της ΜΚΟ ERCI που έδρασαν στις ακτές της Λέσβου κατά την περίοδο της κορύφωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης.

Στο σύνολο τους κατηγορήθηκαν το 2018 για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατασκοπεία και διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην ελληνική επικράτεια. Στη πορεία το κατηγορητήριο άλλαξε εν μέρει και σήμερα δικάσθηκαν για την κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό πλημμελήματος. Αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είναι κακούργημα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν την κατηγορία της κατασκοπείας. Αυτό είχε πει στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας έδρας.

«Είμαστε αθώοι και μαζί με μας, αθώοι είναι και οι χιλιάδες εθελοντές που πέρασαν από τα νησιά σώζοντας ανθρώπινες ζωές» δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης ο αθωωθείς Νάσος Καρακίτσος πρώην επιχειρησιακός διευθυντής της ERCI (Emergency Response Center International) ο οποίος προφυλακίστηκε επί 3,5 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι