Αθώοι για τα τρικάκια στη Νικολάου

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Αθώους έκρινε το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τους δυο κατηγορούμενους που συνελήφθησαν επειδή πέταξαν τρικάκια έξω από το σπίτι της γενικής γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Οι δυο άνδρες κατηγορούνταν για απείθεια και αντίσταση, ενώ το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για την κατηγορία της εξύβρισης ή της απειλής, κρίνοντας ότι έπρεπε να είναι παρούσα η Σοφία Νικολάου στο δικαστήριο προκειμένου να εκφράσει την θέση της για το εάν ένιωσε απειλή. Τα τρικάκια που πέταξαν έξω από το σπίτι της στην οδό Αμερικής, στο Κολωνάκι, έγραφαν “Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε” και άλλα συνθήματα για θανάτους στις φυλακές. Ο φύλακας της κατοικίας  της Σοφίας Νικολάου ειδοποίησε για τα τρικάκια την αστυνομία και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.

Στην απολογία του, ο γιος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι πετούσε τρικάκια και είπε ότι η πράξη αυτή ήταν «αντιπληροφόρηση, γιατί θέλαμε να γίνουμε η φωνή των κρατουμένων. Δεν αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η ενέργεια είναι ύβρις ή ασκεί τρομοκρατία. Είναι μια πολιτική κριτική. Στη συγκεκριμένη κυρία πετάξαμε τα τρικάκια επειδή πριν από 15 μέρες αυτοκτόνησε στις φυλακές Δομοκού ένας 35χρονος που είχε φυλακισθεί λόγω χρεών και ο οποίος δεν άντεξε τις συνθήκες στη φυλακή. Στις φυλακές Λάρισας  πέθαναν 4 κρατούμενο απο ενώ αν είχε πάει ο ΕΟΔΥ για τεστ εγκαίρως, αυτοί οι άνθρωποι θα ζούσαν».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι Ιταλός, απολογούμενος είπε «Δεν έχω διάθεση να απολογηθώ για κάτι που θα έκανα ξανά πολλές φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κυρίας Νικολάου. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους θανάτους στις φυλακές λόγω πανδημίας και τις συνθήκες κράτησης ήταν αυτή η διαμαρτυρία. Δεν έχω πρόθεση εξύβρισης, αλλά ο άνθρωπος που με τις ενέργειες του οδηγεί στο θάνατο εμμέσως άλλους ανθρώπους, είναι δολοφόνος».

Για την μη διενέργεια επαρκών ελέγχων (τεστ) στις φυλακές της χώρας έχουν κάνει καταγγελίες και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx