Αθώωση λόγω αμφιβολιών πρότεινε ο εισαγγελέας για τον πρώην σκηνοθέτη του “Σασμού”

Αθώωση λόγω αμφιβολιών πρότεινε ο εισαγγελέας για τον πρώην σκηνοθέτη του “Σασμού”

Την αθώωση του πρώην σκηνοθέτη της σειράς του “Σασμού”, Κώστα Κωστόπουλου, από την κατηγορία του βιασμού λόγω αμφιβολιών πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Όπως είπε ο εισαγγελικός λειτουργός «δεν υπήρξε κάποιος μάρτυρας που να περιέγραψε έστω την κατάσταση της καταγγέλλουσας μετά το συμβάν».

«Δεν έχω βεβαιότητα εάν το έχει πράξει ή όχι. Δεν έχω κατασταλάξει. Δεν ήμουν και παρών. Έχω κατά συνέπεια σοβαρές αμφιβολίες. Ένας αθώος που καταδικάζεται είναι υπόθεση όλων των έντιμων ανθρώπων. Θα προτείνω να οδηγηθείτε σε αθωωτική κρίση» τόνισε ο εισαγγελέας προς δικαστές και ενόρκους για την υπόθεση του σκηνοθέτη που κατηγορείται για βιασμό.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είπε, επίσης, ότι όσα υποστηρίζει η καταγγέλλουσα ότι συνέβησαν το 2010, δεν αντέχουν στην κοινή λογική, μένοντας ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μετά το βιασμό η καταγγέλλουσα ζήτησε από το φερόμενο ως δράστη να πάνε σε μπαρ.

«Σεβαστό το επιχείρημα της ότι ήταν στην αρχή της καριέρας της, ότι προερχόταν από αξιοσέβαστη οικογένεια και ότι θα ήταν μη αρεστή ως στιγματισμένη και ότι για αυτό σιώπησε επί τόσα χρόνια», είπε ο εισαγγελέας. «Όμως θα προσέδιδε άλλη βαρύτητα στην καταγγελία της η άμεση χρονικά καταγγελία, ο ορισμός ενός ιατροδικαστή να δει αν υπάρχουν σημάδια άσκησης βίας, να εξεταστεί το αλκοόλ στο αίμα της, το οποίο θα μπορούσε να πράξει και ιδιωτικά, στο γυναικολόγο της ας πούμε. Ο κατηγορούμενος βρίσκεται εδώ με κατηγορητήριο ότι χρησιμοποίησε χημικές ουσίες, που θα μπορούσαν εν δυνάμει να οδηγήσουν και στο θάνατο της».

Εν συνεχεία είπε ότι κανείς δεν κτυέθεσε έστω την κατάσταση της καταγγέλλουσας μετά το συμβάν, ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορώ να δεχτώ ότι της χορηγήθηκαν χημικές ουσίες, γιατί αυτές θα οηγουσαν σε καταστολή, ενώ μετά από το συμβάν, πήγε σε άλλο κλαμπ. Αποκλείω και την ολική μέθη. Δεν αποκλείεται η μερική μέθη, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με την περιγραφή της παθούσας ότι λιποθύμησε».

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης προ ημερών στην απολογία του είχε πει: «Όσα λέει για λιποθυμία είναι αδιανόητα. Θα είχαν έρθει σερβιτόροι, μετρ, οι πάντες. Δεν θα την άφηναν να φύγει από το μαγαζί αν δεν συνερχόταν. Εγώ πως θα τη σήκωνα; Πως θα περίμενα το αμάξι; Πως θα την έβαζα μέσα; Χαιρετίσαμε και φύγαμε κανονικότατα!

»Πηγαίνοντας προς το κλαμπ σταματήσαμε σε ένα πάρκινγκ. Δε θυμάμαι πόσο είχε προχωρήσει η κατάσταση και μου λέει «σταμάτα». Εγώ σταμάτησα και της λέω «έπαθες κάτι;». Μου λέει «θέλω να φύγουμε και να πάμε στο μαγαζί στις φίλες μου». Εγώ σε όλο το δρόμο τη ρωτούσα αν έπαθε κάτι. Πήρα τηλέφωνο την επομένη έναν φίλο μας να το συζητήσω, να του πω τι έγινε. Εκείνος μίλησε μαζί της και μου είπε ότι η κοπέλα λέει ότι την βίασα. Του λέω «πλάκα μου κάνεις;».

Ενας εκ των δικαστών ρώτησε: «Υπάρχει όμως και η καταγγελία ηθοποιού ότι μπήκατε στο καμαρίνι της» (σ.σ. ηθοποιός κατέθεσε ότι ο σκηνοθέτης αυνανίστηκε στο καμαρίνι της).

«Την ξέρω την κοπέλα 35 χρόνια. Ήμασταν μαζί 1,5 χρόνο στην πρώτη μου δουλειά. Ξέρει τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Το 2002 τη σκηνοθετούσα, το 2005 συνεργαστήκαμε στον «Έρωτα» που εγώ την πρότεινα. Ποιο δικό της καμαρίνι; Ποτέ δεν είχε δικό της καμαρίνι. Και δεν με απέφυγε ποτέ. Το 2012 με βοήθησε σε κάτι που της ζήτησα για ένα ίδρυμα».

«Και πώς εξηγείτε όσα υποστήριξε» ρώτησε ο πρόεδρος του ΜΟΔ. «Με βάζετε σε δύσκολη θέση. Έχει πει στον ανακριτή ότι με κατήγγειλε στο ΣΕΗ, ενώ δεν ισχύει. Δεν έχει πει μισή αλήθεια. Μέχρι το 2020 τρώγαμε μαζί. Έχω κουραστεί με τα δικαστήρια για κάτι που δεν μπορώ να αποδείξω. Είναι ο λόγος μου ενάντια στο δικό της».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι