Αβραμόπουλος: Ενδοκομματικά οφέλη το κίνητρο για το ατόπημα του Σούνακ;

Αβραμόπουλος: Ενδοκομματικά οφέλη το κίνητρο για το ατόπημα του Σούνακ;

Σε ενδοκομματικές ισορροπίες και οφέλη αποδίδει ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος το ατόπημα του Βρετανού πρωθυπουργού

Πρωτόγνωρη στα διπλωματικά χρονικά χαρακτήρισε τη συμπεριφορά τού Βρετανού πρωθυπουργού απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Αναρωτιέται κανείς ποια είναι η εξήγηση. Ο κ. Μητσοτάκης, με τις δημόσιες δηλώσεις του στο BBC, ανέφερε τα αυτονόητα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Ο κ. Σούνακ, όντας ενήμερος από πριν για την ατζέντα τής συνάντησης, που θα είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μπορούσε να προετοιμασθεί, χωρίς να υποπέσει σε ένα πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα» σημειώνει ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος και πρώην υπουργός.

Επίσης, σημειώνει πως η ψύχραιμη αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού περιόρισε τις αρνητικές επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, όλα δείχνουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός μάλλον τελεί κάτω από εσωτερική πολιτική πίεση και πως εκτίμησε ότι η στάση του αυτή, θα του απέφερε πολιτικά οφέλη στο εσωτερικό του κόμματός του και της χώρας του και προσθέτει:

«Αυτά συμβαίνουν όταν η εξωτερική πολιτική ασκείται με εσωτερικά πολιτικά κριτήρια. Η βρετανική διπλωματία, κάθε άλλο, παρά φημίζεται για τέτοια λάθη. Ως προς την ουσία, τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, σύμφωνα και με την άποψη της διεθνούς αλλά και βρετανικής κοινής γνώμης, σε κάποια στιγμή, θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στο φυσικό, πολιτισμικό και ιστορικό τους χώρο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι