Αύριο αρχίζει η προσπάθεια ρυμούλκησης του “Sounion” στην Ερυθρά

Διαβεβαιώσεις του Ιράν ότι οι Χούθι θα επιτρέψουν την ρυμούλκηση του Sounion,

Ο υπουργός Εξωτερικών των Χούθι της Υεμένης, Τζαμέλ Άμερ, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook αναφέρει ότι αύριο, Κυριακή, θα αρχίσει η επιχείρηση ρυμούλκησης του ελληνόκτητου τάνκερ “Sounion”.

Το δεξαμενόπλοιο είχε πληγεί στις 21 Αυγούστου στα ανοιχτά του λιμανιού Χοντέιντα, που ελέγχουν οι Υεμενίτες αντάρτες, στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι είχαν αναφέρει ότι το έπληξαν με drones και πυραύλους. Το τάνκερ φέρεται να μετέφερε αργό πετρέλαιο από το Ιράκ.

Οι αντάρτες συμφώνησαν να τηρηθεί προσωρινή ανακωχή για να μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι το δεξαμενόπλοιο, καθώς εκφράζεται ανησυχία για οικολογική καταστροφή στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε την Τετάρτη η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ. Εκπρόσωπος των Χούθι όμως διευκρίνισε ότι η ανακωχή ισχύει μόνον για τη ρυμούλκηση του συγκεκριμένου πλοίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx