Αύριο η ψηφοφορία για να εκλεγεί η Ελλάδα μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Μηνύματα για ελλείψεις σε τρόφιμα προσεχώς..., Νεφέλη Λυγερού

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες έχει απόψε (στις 11:15 μ.μ. ώρα Ελλάδας και 16:15 στη Νέα Υόρκη) ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει μεγάλο  αριθμό δεσμεύσεων από κράτη-μέλη της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ότι θα την ψηφίσουν -για την εκλογή απαιτούνται 129 ψήφοι.

Μετά τη συνάντησή του με τον Γκουτέρες ο υπουργός Εξωτερικών, θα συμμετάσχει από κοινού με τους υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση στην έδρα του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα Ελλάδος 5:00 μ.μ., ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-2026, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα ακολουθήσει δήλωση του υπουργού Εξωτερικών προς τους Έλληνες και ξένους ανταποκριτές, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι