Αύριο η σύνοδος των 7 του ευρωπαϊκού Νότου και για EastMed

Αύριο η σύνοδος των 7 του ευρωπαϊκού Νότου και για EastMed

Συνέρχεται αύριο το απόγευμα -για πρώτη φορά στη Λευκωσία- η Σύνοδος Κορυφής των επτά Νότιων Χωρών της ΕΕ (MED7). Στην Σύνοδο, που είναι η 5η κατά σειρά, θα συμμετάσχουν Πρόεδροι ή πρωθυπουργοί από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη Σύνοδο και μεθαύριο το πρωί θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα λάβει μέρος στην Σύνοδο.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε πως «βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, υπό μελέτη βέβαια, όπως είναι ο αγωγός EastMed, στον οποίον συμμετέχουν οι τρεις από τις εφτά χώρες, δηλαδή η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιταλία».
East

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version