Εννέα οι προφυλακίσεις για την δολοφονία Λυγγερίδη

Συνελήφθη ακόμα ένα άτομο για την δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Εννέα συνολικά οι προφυλακίσεις για την δολοφονία του αστυνομικού στου Ρέντη.

Ακόμη μία απόφαση προφυλάκισης έλαβαν ανακριτής και εισαγγελέας, για κατηγορούμενο με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκανς που βαρύνεται επιπλέον και για ηθική αυτουργία στην δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έχασε την ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα.

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός. Στα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο ανακριτής, περιγράφεται πως ο κατηγορούμενος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα, έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των δραστών «και από κοινού διενεργήσαν επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών της ΥΑΤ με τον ίδιο να κρατάει αυτοσχέδιο εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό και πέτρες κατευθυνόμενος προς τις αστυνομικές δυνάμεις, συμμετέχοντας στις επιθέσεις».

Ο 22χρονος επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «συμμετείχε στην οργάνωση και σχεδιασμό των προπαρασκευαστικών ενεργειών και στη μεταφορά των “πολεμοφόδιων” στο γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη”». Τέλος, του αποδίδεται πως από κοινού με συνομήλικο συγκατηγορούμενό του «μετάφεραν το σήμα έναρξης των επιθέσεων στους δράστες που βρίσκονταν εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη “Μελίνα Μερκούρη”, προτρέποντάς τους να εξέλθουν του γηπέδου».

Στο υλικό που έχουν στην διάθεση τους οι αρχές, προκύπτει, όπως περιγράφεται, πως ο 22χρονος μπήκε εντός του γηπέδου κατά την διάρκεια του πρώτου σετ και πήγε «προς ομάδα οπαδών που βρίσκονταν όρθιοι, στο κάγκελο όπου ήταν αναρτημένα πανό που ανέγραφαν “ΝΕΑ 7 LIOSIA” και “KAMATERO” και μετά από ελαχίστων δευτερολέπτων, φράσεων-προτροπών και ωθήσεων των χεριών του στην ομάδα ατόμων που απευθύνθηκε, τα άτομα αμέσως τον ακολούθησαν με ταχύ βήμα προς την έξοδο του γηπέδου». Οι απολογίες συνεχίζονται.

Ένας άλλος από τους κατηγορούμενους που προφυλακίστηκε είναι ένας 33χρονος, κάτοικος Γερμανίας, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ απορρίπτει μετ’ επιτάσεως την κατηγορία ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη.

Ο μάνατζερ και ο “Κοκός”

Μεταξύ των έξι που προφυλακίστηκαν επίσης για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση είναι ο 31χρονος, γνωστός στις αρχές ως «Κοκός». Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου καθώς αυτοτραυματίστηκε στα χέρια στο άκουσμα ότι δεν θα αφεθεί ελεύθερος. Ο 31χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση.

Προφυλακίστηκε επίσης ο μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι την ώρα των επεισοδίων εκείνος όχι μόνο δεν βρίσκονταν στο κλειστό γήπεδο «Μ.Μερκουρη», αλλά ήταν σε ένα εστιατόριο. Όπως είπε, όταν προσήχθη πρώτη φορά το Δεκέμβριο ζήτησε από τις αρχές να ληφθεί το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό το οποίο τον τοποθετεί σε τελείως διαφορικό τόπο, πράγμα που δεν συνέβη.

Μάλιστα, εμφανίζεται να κατήγγειλε βασανισμό από την πλευρά των αστυνομικών όταν προσήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο. Όπως είπε, του είχε ζητηθεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, όμως εκείνος αρνήθηκε καθώς δεν γνώριζε κάτι, όπως ισχυρίστηκε, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί επειδή δεν ήθελε να καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία κατά των συγκατηγορούμενων του.

Συνολικά αφέθηκαν ελεύθεροι 24 εκ των συλληφθέντων, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες. O ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρώτη φορά έπιασε στα χέρια του ναυτική φωτοβολίδα στην μοιραία βραδιά για τον Λυγγερίδη και όταν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη είναι την έριξε κάτω.

Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version