Αυστηρό lockdown και στο Μετόχι Κύμης από αύριο -13% θετικά τεστ

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν για την μικρή ορεινή κοινότητα Μετοχίου του δήμου Κύμης – Αλιβερίου για λόγους δημόσιας υγείας και θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Πριν από 5 μέρες έγιναν τεστ σε οδηγούς αυτοκινήτων (drive through testing) και από τα 100 δείγματα, βρέθηκαν θετικά τα 13, κάτι που ανησύχησε πολύ τον ΕΟΔΥ.  Οταν ολοκληρώθηκαν τα 200 τεστ στους όλους κι όλους 250 κατοίκους της κοινότητας, βγήκαν συνολικά 21 θετικά. Ο γιατρός του ΕΟΔΥ που ήταν παρών στην διαδικασία την συγκεκριμένη μέρα ανέφερε ότι πρέπει άμεσα το χωριό να « κλείσει λόγω αυξημένης επικινδυνότητας διασποράς του ιού».

Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα της κοινότητας, λαμβάνονται τα εξής μέτρα:
-Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6), ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2 και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης, δηλαδή μπορουν να ψωνίσουν μέχρι τις 6 το απόγευμα), ή για λόγους εργασίας (εντός της Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση). Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων της κοινότητας για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.

Αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00. Αναστέλλονται οι δημόσιες και κοινωνικές συναθροίσεις σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους και η λειτουργία των λαϊκών αγορών, όπως και η τέλεση τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι