Αυστηρό λοκντάουν σε άλλες 6 περιοχές, σύνολο 39, αλλά με self test θα ανοίξουν σχολεία- λιανεμπόριο

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση οδηγεί άλλες πέντε περιοχές σε πιο σκληρό λοκντάουν. Ομως είπε, παράλληλα, ότι με τα αυτoδιαγνωστικά τεστ η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει τα σχολεία και το λιανεμπόριο, ενώ ανακοινώσεις επ΄αυτού θα γίνουν στις αρχές της άλλης εβδομάδας –ουσιαστικά  όταν συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών που σήμερα δεν κατέληξε σε καμία απόφαση.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν από αύριο το πρωί στις 6 οι περιφερειακές κοινότητες Κοζάνης και Πέλλας και οι δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς και Βέροιας. Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένει η Αττική και η Θεσσαλονίκη, καθώς και οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες και δήμοι που είχαν ενταχθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς δεν καταγράφηκε αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, ώστε να αποφασιστεί η άρση των έκτακτων μέτρων. Αυτή τη στιγμή στο “βαθύ κόκκινο” είναι 34 περιοχές και από αύριο γίνονται 39.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν τα δεδομένα και θα εκτιμηθεί η κατάσταση, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία (σ.σ. σε Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με πληροφορίες), καθώς και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου με αυστηρούς κανόνες.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, παραμένουν Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος.

Ευρυτανία, Αρκαδία, Χίος, Ανώγεια και Σκιάθος εμφανίζουν σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής τους εικόνας, εξέλιξη που αν συνεχιστεί θα επιτρέψει να βγουν από το βαθύ κόκκινο την άλλη βδομάδα.

Στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων από αύριο το πρωί στις 06.00  η Κοζάνη, που εμφάνισε αύξηση 81,8% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες, η Πέλλα που εμφάνισε αύξηση 101,9% στα ενεργά κρούσματα στο ίδιο διάστημα, αλλά και οι δήμοι Γρεβενών, Κιλκίς και Βέροιας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά, στα Γρεβενά τα κρούσματα τετραπλασιάσθηκαν, στο Κιλκίς σημειώθηκε αύξηση 129,4% και στη Βέροια παρουσιάστηκε αύξηση 116,2%».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι