Αυστραλή επιστήμονας δίνει το όνομα της Γκρέτας Τούνμπεργκ σε εξάποδο

Αυστραλή επιστήμονας δίνει το όνομα της Γκρέτας Τούνμπεργκ σε εξάποδο

Η δράση της Γκρέτας Τούνμπεργκ οδήγησε Αυστραλή επιστήμονα να δώσει το όνομα της νεαρής Σουηδής σε ένα νέο είδος εξάποδων της Ανταρκτικής που ανακάλυψε πρόσφατα.

 

Η δρ Penelope Greenslade που έχει αφιερώσει δεκαετίες στη μελέτη αυτού του είδου, πρόσεξε όταν ήταν στο πανεπιστήμιο της Σιένα στην Ιταλία πρόσφατα και μελετούσε το συγκεκριμένο εξάποδο που είχε βρεί στην Ανταρκτική, ότι ήταν διαφορετικό απ΄τα άλλα.

Αποφάσισε να του δώσει το όνομα Friesea gretae απ’ το Γκρέτα.  

«Στην Ανταρκτική βλέπεις πιο καθαρά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γιατί μπορείς να μετρήσεις το λιώσιμο των πάγων» είπε η Αυστραλή επιστήμονας εξηγώντας γιατί αποφάσισε να δώσει το όνομα της νεαρής Γκρέτας στην ανακάλυψή της. «Κάνει υπέροχη δουλειά με το να ελκύσει την προσοχή του κόσμου κυρίως των νέων σε θέματα κλιματικής αλλαγής» είπε η ίδια μιλώντας για την Γκρέτα Τουνμπεργκ και την απόφασή της.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι