Αυστρία: Αν κόψουμε το AstraZeneca θα χάνουμε από κορονοϊό 7 νέους την εβδομάδα

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά συνέχιση της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, παρότι ήταν η χώρα που ξεκίνησε το “πάγωμα” κάποιων παρτίδων λόγω δύο θανάτων από θρομβοεμβολικά επεισόδια.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Επιτροπής Εμβολιασμών, Ούρσουλα Βίντερμαν-Σμιντ, «εάν ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Γερμανίας που δεν εμβολιάζει νέους, τότε η ηλικιακή ομάδα 18 έως 55 ετών δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί επαρκώς, επειδή υπάρχουν πολύ λίγα εναλλακτικά εμβόλια. Στην Αυστρία μέχρι στιγμής πεθαίνουν από κορονοϊό 7 άτομα την εβδομάδα ηλικίας κάτω των 55 ετών. Πώς θα τους προφυλάξουμε αυτούς αφού δεν έχουμε άλλα εμβόλια;», έθεσε το ρητορικό ερώτημα η ίδια.

Εννοούσε τόσο των εμβολιασμό των νέων που ειναι ευπαθείς και κινδυνεύουν από τον ιό αν μείνουν ανεμβολίαστοι, όσο και τον εμβολιασμό του περιγύρου τους, την “μίνι” συλλογική ανοσία που προσπαθεί κάθε χώρα να χτίσει παρά τις μεγάλες ελλείψεις εμβολίων. Η συλλογική ανοσία (ή της αγέλης), προϋποθέτει τον εμβολιασμό του 70% και οι περισσότερες χώρες αναγκαστικά περιορίζονται στον εμβολιασμό των πλέον ευπαθών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι