Αυστρία: Κλείνουν τα ακραία τζαμιά και γιατί λειτουργούσαν έως τώρα

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Μετά την επίθεση του νεαρού τζιχαντιστή στη Βιέννη, η υπουργός Πολιτισμού, Σουζάνε Ράαμπ, και ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κλεισουν όλα τα ριζοσπαστικά τζαμιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυστριακής εφημερίδα «Krone», η αστυνομία έχει ήδη κάνει έρευνες στο τζαμί «Meidling» της Βιέννης, χωρίς να ανακοινώσει αν συνελήφθησαν άτομα ή όχι. Ωστόσο, ανοιχτό παραμένει το τζαμί στην οδό Hasnerstrasse της Βιέννης στο οποίο φέρεται να προσευχόταν ο μακελάρης της αυστριακής πρωτεύουσας και στο οποίο είναι πολύ πιθανό να στρατολογήθηκε από το ISIS.

Eντός της ημέρας θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας και θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα. Τα ριζοσπαστικά τζαμιά που ήταν στη λίστα των αστυνομικών έμεναν ανοιχτά για δυο λόγους. Ο ένας ήταν ότι δεν ήθελαν να φανεί ότι διώκουν θρησκεύματα, και ο άλλος ήταν γιατί έτσι μπορούσαν να ξέρουν τα “στέκια” των ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων και να τους παρακολουθούν. Επίσης, εάν τα έκλιναν, διακινδύνευαν οι πυρήνες των τρομοκρατών να διασπαρούν σε άλλα τζαμιά ή τοποθεσίες ή και σε οικίες φανατικών. Αποδείχθηκε όμως ότι η παρακολούθηση δεν απέδωσε καρπούς, αφού ο αλβανόφωνος ισλαμοτρομοκράτης τελικά έδρασε ανενόχλητος και μάλιστα δεν θεωρείτο καν επικίνδυνος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι