Αυστρία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας FFP2

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Υποχρεωτικές για τους άνω των 14 ετών καθίστανται από σήμερα οι μάσκες προστασίας προσώπου FFP2 στην Αυστρία, στις μεταφορές, στα σχολεία, στα καταστήματα, στους χώρους παροχής υπηρεσιών, στα σούπερ μάρκετ και στα ιατρεία και όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση των 2 μέτρων. (Τα σχολεία είναι κλειστά)

Η υιοθέτηση αυτού του νέου μέτρου δεν είναι ακόμη πολύ διαδεδομένο στην Ευρώπη αν και ήδη καθιερώθηκε στη Βαυαρία μόλις βρέθηκαν κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης. Στην Αυστρία τιμώνται 0,60 ευρώ ενώ στη Γερμανία είναι κατά τι ακριβότερες και στην Ελλάδα στοιχίζουν 1,20 – 2 ευρώ η μια. Θεωρητικά οι μάσκες αυτές συγκρατούν το 94% των πιο λεπτών σωματιδίων.

Παρά το τρίτο lockdown, που τέθηκε σε ισχύ μετά τα Χριστούγεννα και έχει παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των μολύνσεων επιβραδύνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

KN95 Mask UK (Box of 20 pcs) | KN95 Face Mask UK | Sera Supplies

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι