Αυστριακός Καγκελάριος: Αν υποχωρήσουμε στον Ερντογάν, καληνύχτα Ευρώπη

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε για άλλη μία φορά, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα στην προστασία των εξωτερικών συνόρων και να μην υπάρξει υποχώρηση απέναντι στους εκβιασμούς του Τούρκου προέδρου για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό.

«Για να μην επαναληφθεί το 2015, πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο τρόπο στην προστασία των εξωτερικών συνόρων», διαμήνυσε ο Αυστριακός καγκελάριος

Στη διάρκεια συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό της Kronen Zeitung, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, είπε:

«Εάν υποχωρήσουμε απέναντι στις πιέσεις του Τούρκου προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας, τότε καληνύχτα Ευρώπη», προειδοποίησε και αναφέρθηκε στο χάος που προκλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στον Έβρο.

«Δεν επιτρέπεται κανείς να αφήνει τον Τούρκο πρόεδρο να εκβιάζει και να  εκμεταλλεύεται όσους βρίσκονται σε φυγή, χρησιμοποιώντας τους ως όπλο», είπε.

Ο ίδιος είχε καταγγείλει ευθέως τον Ταγίπ Ερντογάν ότι οργάνωσε «συνειδητά αυτή την επέλαση προσφύγων, που γίνεται τελείως στοχευμένα μόνον προς τα ελληνικά σύνορα και όχι και προς την Βουλγαρία, και οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται από τον Ερντογάν ως έρμαια, ως όπλα, ως μέσο πίεσης απέναντι στην ΕΕ, κάτι που είναι αναξιοπρεπές και πρέπει να καταδικαστεί εντονότατα και παράλληλα απαιτείται η κατά το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη προς την Ελλάδα και μία ενότητα μέσα στην ΕΕ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι