Αύξηση κρουσμάτων και στην Κύπρο

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Το υπουργείο Υγείας Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα 15 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, τα 10 από τα οποία εντοπίζονται σε σύνολο 611 δειγμάτων που ελήφθησαν από την επαρχία Λεμεσού, στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου.

Τα άλλα πέντε κρουσματα είναι από ιδιωτικά τεστ. Σε σύνολο 132 ιδιωτικών τεστ, βρέθηκαν θετικά τα πέντε. Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 204 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που ελήφθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1.139.

Tην ίδια ώρα, εντατικούς ελέγχους και εφόδους πραγματοποιεί η Αστυνομία, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι τηρούνται τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου. Το τελευταίο 24ωρο μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν 1.300 ελέγχους σε σημεία σε όλες τις επαρχίες και διαπίστωσαν 105 παραβάσεις.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρέθηκε η πόλη της Λεμεσού, αλλά και η Λευκωσία, ενώ μεγάλος αριθμός παραβάσεων διαπιστώθηκε και στη Λάρνακα. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν στη μάσκα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι