Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαλλία

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ανησυχητική εμφανίζεται η κατάσταση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γαλλία, καθώς παρατηρήθηκε σήμερα αύξηση των κρουσμάτων,συγκριτικά με τη χθεσινή μέρα. Παράλληλα, ο Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος έχει προσβληθεί από Covid-19 βρίσκεται σε απομόνωση στην επίσημη κατοικία Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γαλλικής υγειονομικής υπηρεσίας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο στην Γαλλία ανήλθε σε 17.565, έναντι 15.674 χθες. Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών της νόσου που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται με αργούς ρυθμούς: 2.718 (123 από τους οποίους εισήλθαν σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο) έναντι 2.764 χθες.

Ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πλέον στο 5,6% έναντι 5,9% χθες. Ο αριθμός των θανάτων που επήλθαν σε νοσοκομείο κατά τις τελευταίες 24 ώρες είναι 190, επί συνόλου 60.418 από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο. Οι γαλλικές αρχές φοβούνται ότι η περίοδος των γιορτών θα οδηγήσει σε έξαρση της επιδημίας.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Γάλλου προέδρου το ιατρικό ανακοινωθέν έκανε λόγο ότι αυτός βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση σε σύγκριση με χθες. Τα αποτελέσματα των κλινικών και παρακλινικών εξετάσεών του, σύμφωνα με ανακοίνωση του είναι καθησυχαστικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx