Μπάιντεν για Τραμπ: Πρέπει να πάψει να λέει ότι οι Αϊτινοί τρώνε γάτες και σκύλους

Τραμπ - Χάρις: Aπό τη χειραψία στην ισοπαλία, ΕΛΕΑΣ
epa11597539 Republican presidential candidate Donald J. Trump (L) and Democratic presidential candidate US Vice President Kamala Harris shake hands at the start of a presidential debate hosted by ABC News at the National Constitution Center in Philadelphia, Pennsylvania, USA 10 September 2024. The 90 minute event is the only planned debate between the two candidates in the 2024 presidential election. EPA/DEMETRIUS FREEMAN / POOL

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο, τον Ντόναλντ Τραμπ, να σταματήσει να υποδαυλίζει την ένταση σε βάρος των Αϊτινών μεταναστών, διαδίδοντας εξευτελιστικές φήμες, σύμφωνα με τις οποίες οι άνθρωποι αυτοί τρώνε γάτες και σκύλους.

«Είναι πολύ άδικο η υπερήφανη Αϊτινή κοινότητα να δέχεται επίθεση αυτήν την ώρα στη χώρα μας. Αυτό που κάνει ο Τραμπ πρέπει να σταματήσει. Είναι ντροπή για τις ΗΠΑ να ακούγονται τέτοιοι ισχυρισμοί», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο. «, πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, οι αρχές του Σπρίνγκφιλντ ανακοίνωσαν ότι, μετά το δημαρχείο χθες, σήμερα διέταξαν την εκκένωση πολλών σχολείων. Το Σπρίνγκφιλντ, μια μικρή πόλη του Οχάιο, έχει βρεθεί από την Δευτέρα στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, καθώς άρχισε να διαδίδεται η φήμη ότι οι Αϊτινοί κλέβουν γάτες και σκύλους για φαγητό και ο Τραμπ επανέλαβε τον ισχυρισμό στην τηλεμαχία με την Κάμαλα Χάρις. Η τοπική αστυνομία στο Σπρίνγκφιλντ τον διέψευσε, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει. Έκλεισαν δύο δημοτικά σχολεία έπειτα από απειλή για βόμβα. Η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά επίσης τις απειλές που διατυπώθηκαν την Πέμπτη εναντίον μιας εστίας Αϊτινών στην ίδια πόλη. Σύμφωνα με τον διευθυντή του κέντρου αυτού, κάποιοι προσβάλλουν τα μέλη της κοινότητας και τους ζητούν να φύγουν από την πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx