Μπάιντεν και Τραμπ: “Μπερδεμένος, μανιασμένος, looser” ο ένας – “Συμμορία φασιστών ο άλλος”

Η “αντι-Τραμπ” κυβέρνηση Μπάιντεν – Το μήνυμα των επιλογών του Δημοκρατικού προέδρου, Βαγγέλης Σαρακινός

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «μπερδεμένος, απελπισμένος και χαμένος», σχολίασε ένας εκπρόσωπος της προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, αντιδρώντας στην ομιλία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία, μετά την καταδίκη του από δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Χαρακτήρισε ασυνάρτητη την ομιλία του Τραμπ, που από πλευράς του κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι «κάνει κουμάντο με μια συμμορία φασιστών».

«Όποιος είδε (την ομιλία στην τηλεόραση) εξάγει το προφανές συμπέρασμα: αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ. Μανιασμένος από την ήττα του στις εκλογές του 2020, σε ελεύθερη πτώση λόγω των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του, ο Τραμπ κατατρώγεται από τη δίψα του για εκδίκηση», ανέφερε ο Μάικλ Τάιλερ σε μια ανακοίνωσή του. Ο Μπάιντεν τον χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη δημοκρατία: «Πρώτα αμφισβήτησε το εκλογικό σύστημά μας και τη δημοκρατία. Στη συνέχεια, αμφισβήτησε το δικαστικό σώμα. Μπορείτε να τον σταματήσετε», έγραψε σε ανάρτησή του ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος μετά την απόφαση του δικαστηρίου, προέβη σε οργισμένες δηλώσεις. Χαρακτήρισε σήμερα «πολύ άδικη» την ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη, όπου κρίθηκε ένοχος ότι παραποίησε τιμολόγια για να μη φαίνεται ότι κατέβαλε 130.000 δολάρια το 2016 σε πορνοστάρ προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της για τις συνευρέσεις τους. Εν συνεχεία είπε μεταξύ άλλων: «Φτάνουν μετανάστες απ’ όλον τον κόσμο στη χώρα μας και εμείς έχουμε έναν πρόεδρο και μια συμμορία από φασίστες που δεν θέλουν να κάνουν τίποτα για το θέμα αυτό». Για τη δίκη είπε: «Θα προχωρήσω σε έφεση για αυτή την άδικη δίκη. Είδατε τι συνέβη σε ορισμένους από τους μάρτυρες υπεράσπισής μου, κυριολεκτικά τους σταύρωσαν. Είμαι στην ουσία πολιτικός κρατούμενος. Αν μπορούν να το κάνουν αυτό σε μένα, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν σε οποιονδήποτε».

Η ποινή θα αποφασισθεί στις 11 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε, και μπορεί να είναι από απλό πρόστιμο μέχρι και πολυετής. Οι αμερικανικές εφημερίδες θεωρούν ότι το δικαστήριο δεν θα επιβάλει ποινή φυλάκισης, αφ΄ ενός γιατί το αδίκημα δεν θεωρείται από το νόμο τρομερό, αφ΄ ετέρου για να μην εκληφθεί ως προεκλογικό αβαντάρισμα του Μπάιντεν. Όσο ο Τραμπ είναι εκτός φυλακής πάντως, δεν χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα. Οι εφέσεις μπορεί να τραβήξουν σε μάκρος τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εν τω μεταξύ εκκρεμούν άλλες τρεις ποινικές δίκες εις βάρος του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, USA Today, BBC

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι