Μπάιντεν: Προσπαθώ να πείσω το Ισραήλ να μειώσει την παρουσία του στη Γάζα

Μπάιντεν: "Να αναλάβει η Παλαιστινιακή Αρχή την Γάζα" - Καταδίκη των επιθέσεων των Εβραίων εποίκων

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα ήθελε το Ισραήλ να αποσύρει τις περισσότερες δυνάμεις του από τη Γάζα, παρότι εμπράκτως ο ίδιος είναι κατά της εκεχειρίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, απαντώντας σήμερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας σε διαδηλωτές που φώναζαν “Εκεχειρία τώρα”, δήλωσε ότι καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να πείσει την ισραηλινή κυβέρνηση να μειώσει τις επιθέσεις της και να “περιορίσει σημαντικά” την παρουσία της στη Γάζα.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από εκκλησία αφροαμερικανών στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολiνας. Ο Μπάιντεν επέλεξε να μιλήσει εκεί, γιατί ένας φανατικός ρατσιστής είχε σκοτώσει στην εκκλησία έναν πάστορα και οκτώ αφροαμερικανούς το 2015. Κάποιοι διαδηλωτές είχαν μπει και μέσα, οπότε άρχισαν να φωνάζουν και εκεί,  με έναν από αυτούς να λέει: «Εάν πράγματι νοιάζεστε για τις ζωές που χάθηκαν εδώ, τότε θα πρέπει να τις τιμήσετε ζητώντας εκεχειρία στην Παλαιστίνη».

«Κατανοώ το πάθος τους», είπε, την ώρα που η φρουρά απομάκρυνε όσους διαδηλωτές είχαν παρεισφρήσει στον χώρο και που έδειχναν την μία από τις δύο βασικές τάσεις στο εκλογικό σώμα των Δημοκρατικών ως προς το Μεσανατολικό. «Προσπάθησα διακριτικά και συνεχίζω να προσπαθώ να πείσω την ισραηλινή κυβέρνηση, να τους κάνω να μειώσουν σημαντικά την παρουσία τους και να φύγει μεγάλο μέρος των δυνάμεών του από τη Γάζα”, προσέθεσε ο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνείται να ζητήσει εκεχειρία στη Γάζα, εκτιμώντας ότι αυτό θα ωφελούσε κυρίως τη Χαμάς. Προσπαθεί ωστόσο να επιτύχει αποκλιμάκωση και να αποτρέψει την εξάπλωση της σύγκρουσης σε άλλες χώρες.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 23.084 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η Χαμάς, η οποία έχει χαρακτηριστεί “τρομοκρατική οργάνωση” από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι