Μπλίνκεν προς Νετανιάχου: Να προστατευθούν οι άμαχοι και να συλλαμβάνονται οι έποικοι που βιαιοπραγούν στη Δυτική Όχθη

Μπλίνκεν προς Νετανιάχου: Να προστατευθούν οι άμαχοι και να συλλαμβάνονται οι έποικοι που βιαιοπραγούν στη Δυτική Όχθη

Οι ΗΠΑ τόνισαν στο Ισραήλ ότι πρέπει να δημιουργηθεί παλαιστινιακό κράτος, και έως τότε να προστατεύονται οι άμαχοι αλλά και οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίνκεν ζήτησε σήμερα από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου «να προστατεύσει τους πολίτες στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας αν η ανακωχή με την Χαμάς λάβει τέλος και επαναληφθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ, κατά την συνάντηση των δύο πολιτικών στο Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «επεσήμανε την ανάγκη κάλυψης των ανθρωπιστικών αναγκών και της προστασίας των πολιτών στην νότια Γάζα πριν από κάθε στρατιωτική επιχείρηση». Ο Αντονι Μπλίνκεν ζήτησε επίσης από την ισραηλινή δικαιοσύνη «να καταστήσει υπόλογους τους εξτρεμιστές εποίκους που διαπράττουν βιαιότητες κατά των Παλαιστινίων στην Δυτική Οχθη». Τέλος, στην ανακοινωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ «επιθυμούν να δουν απτά βήματα για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους που θα ζει ειρηνικά και ελεύθερα δίπλα στο Ισραήλ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι