ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Bομβαρδισμούς αμάχων σε πόλεις καταγγέλλουν και οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι

Bομβαρδισμούς αμάχων σε πόλεις καταγγέλλουν Ουκρανοί και Ρώσοι

Ανεβαίνει όσο περνούν οι ώρες ο αριθμός των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων σε πολλές ουκρανικές πόλεις.  Ήταν οι σφοδρότεροι βομβαρδισμοί των τελευταίων δύο μηνών, στο Κίεβο, το Ντίπρο και το Ουμάν. Τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές των ουκρανικών αρχών και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ είναι άγνωστο εάν υπάρχουν και εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα. Από την πλευρά τους και οι Ρώσοι αναφέρουν τον θάνατο επτά αμάχων από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στο Ντονέτσκ. 

Δεκαεπτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί σκοτώθηκαν σε επίθεση από doren που έπληξε πολυκατοικία στην κεντρική πόλη Ουμάν, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι. Και μια γυναίκα και η τρίχρονη κόρη της σκοτώθηκαν στην πόλη Ντνίπρο, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η μοιραία πολυκατοικία ήταν μεταξύ των 10 κτιρίων κατοικιών που υπέστησαν ζημιές στο Ουμάν. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί με τραύματα στα νοσοκομεία της πόλης.

Δεκάδες επιθέσεις αναφέρθηκαν και στο Κίεβο και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας ήταν η πρώτη ρωσική πυραυλική επίθεση μετά από 51 ημέρες. Δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες αμάχων. Είκοσι ένας από τους 23 πυραύλους και δύο επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από το σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας, ανέφεραν Ουκρανοί αξιωματούχοι σε ανάρτηση στο Telegram.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο στρατός του είχε στοχεύσει μονάδες εφέδρων των Ουκρανών. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι η Ρωσία στόχευε στρατιωτικές μονάδες και χρησιμοποίησε όπλα υψηλής ακρίβειας στην περιοχή του Μπαχμούτ.

Από την άλλη πλευρά, ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ντόνετσκ δήλωσε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, όταν ουκρανικές οβίδες πυροβολικού έπληξαν ένα μικρό λεωφορείο που κινούνταν στο κέντρο της πόλης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx