Μπορέλ: Πολλές χώρες της ΕΕ αναμένεται να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη μέχρι τέλος Μάϊου

Μπορέλ: Πολλές χώρες της ΕΕ αναμένεται να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη μέχρι τέλος Μάϊου

Αρκετά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ στο περιθώριο της διήμερης ειδικής συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Υπενθυμίζεται ότι, το Μάρτιο, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβενία ανακοίνωσαν ότι θα εργαστούν από κοινού για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Το Ισραήλ από την πλευρά του, είπε στις τέσσερις χώρες της ΕΕ, ότι η πρωτοβουλία τους θα ισοδυναμούσε με «βραβείο για την τρομοκρατία» που θα μείωνε τις πιθανότητες επίλυσης της σύγκρουσης που κρατάει πολλές γενιές.

Τέλος, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε προηγουμένως ότι αναμένει από τη Μαδρίτη να επεκτείνει την αναγνώριση στους Παλαιστίνιους έως τον Ιούλιο και ότι πιστεύει ότι σύντομα θα υπάρξει μια «κρίσιμη μάζα» εντός της ΕΕ που θα ωθήσει αρκετά μέλη να υιοθετήσουν την ίδια θέση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι