Μπουρλά: Διπλασιάσαμε τις έρευνες για τον καρκίνο – Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για τέσσερις καρκίνους

Μπουρλά: Διπλασιάσαμε τις έρευνες για τον καρκίνο – Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για τέσσερις καρκίνους

«Έχουμε μπει σε επιτάχυνση της έρευνας και βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μιας φαρμακευτικής αναγέννησης. Θα δούμε καινοτόμα πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην βιολογία και τεχνολογία που ενισχύονται από την Τεχνητή Νοημοσύνη», ανέφερε κατά την παρέμβασή του στο 28th Annual Economist Government Roundtable που γίνεται στην Αθήνα, ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

«Η Pfizer δοκιμάζει δισεκατομμύρια μόρια, ώστε να ανακαλύψει φάρμακα πιο ασφαλή και αποτελεσματικά και σε χρονική περίοδο αρκετά μικρότερη από το παρελθόν. Διπλασιάσαμε τις προσπάθειες για εύρεση σκευασμάτων στον τομέα του καρκίνου και αυτές θα δώσουν λύσεις που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν. Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για τον καρκίνο του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστης, του παχέος εντέρου, και για κακοήθειες του αίματος», είπε ο Μπουρλά.

Παράλληλα είπε ότι η Pfizer ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ανάπτυξη εμβολίων για ασθένειες, που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτός ο εμβολιασμός.

Σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στο οικοσύστημα της καινοτομίας ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι «η Ελλάδα είναι αξιοθαύμαστη χώρα. Έχει επιστήμονες που αν τους δοθεί η ευκαιρία μπορούν να εργαστούν σε μεγάλα projects».

Αναφέρθηκε στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, που αρχικά είχε πλάνο την ανάπτυξη ενός τομέα με 200 εξειδικευμένους επιστήμονες, ενώ τώρα αυτοί έχουν ξεπεράσει τους 1.000. «Βρήκαμε ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι