Bουλή – Νίκος Δένδιας: “Όλοι στηρίζουμε τις πάγιες εθνικές θέσεις…”

Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιοι εξαιρούνται

Δεν ήρθα εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω τις πάγιες εθνικές θέσεις, που όλοι στηρίζετε και όλοι υπερασπίζεστε, είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ιω. Ραγκούση, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό να πάρει θέση για τις πρόσφατες αναφορές των κκ Γεραπετρίτη και Χρυσοχοΐδη. “Επειδή όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, επειδή αντιλαμβάνονται πλήρως, και την κρισιμότητα του “κόμματος” επί της τοποθέτησής μου, να μη με προκαλούν επί αυτού..” τόνισε ο κ. Δένδιας.

Μετά τη βασική τοποθέτηση του κ. Δένδια επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τον κ. Δένδια να τοποθετηθεί για τις “ρητές δηλώσεις” δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, του κ. Γεραπετρίτη “να λέει ότι για μας, κόκκινη γραμμή είναι τα 6 νμ, και χθες, το ανεκδιήγητο, που είπε ο κ. Χρυσοδοχίδης, ότι είναι εθνικισμός η ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ”. Στην απάντησή του, και με αφορμή την εκτίμηση του κ. Ραγκούση ότι η απόφαση του κ. Δένδια να ενημερώσει τη Βουλή ότι ανοίγουμε πρεσβεία στη Σενεγάλη “δεν είναι το θέμα”, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ίσως η αξιωματική αντιπολίτευση να θεωρεί δευτερεύον το θέμα της προσπάθειας της χώρας μας να να διεισδύσει στην Αφρική και την ινδική υποήπειρο…

“Για μας δεν είναι. Είναι υποχρέωσή μας να επεκτείνουμε, στο βαθμό που μπορούμε, τις δυνατότητες της χώρας. Αναφορικά με την την υποσαχάρια Αφρική, πολλές απειλές για την Ευρώπη εκπορεύονται από εκεί, ενώ η συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, επιβάλει την παρουσία μας στην περιοχή. Έχουμνε υποστεί βλάβη από απουσία μας από περιοχές όπως η Συρία και η Λιβύη επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών. Όσο για τα ζητήματα της Ινδίας, ο κ. Δένδιας ζήτησε την προσοχή της Βουλής, καθώς “το Ναυτικό του Πακιστάν κάνει ασκήσεις με το τουρκικό Ναυτικό”. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, “Παρακαλώ πολύ, η υφέρπουσα ενόχληση, η ελαφρά αφ’ υψηλού αντιμετώπιση των πρωτοβουλιών της χώρας, να μη γίνεται. Δεν χρειάζεται. Οι κινήσεις είναι μελετημένες, και τις ξέρετε” καθώς ενημερώνεστε στο πλαίσιο του συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι