Χαίρεται το Βερολίνο για τις διερευνητικές – Στην Αθήνα το επόμενο ραντεβού

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Στην Αθήνα συμφώνησαν οι δύο αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας να γίνει το επόμενο ραντεβού των διερευνητικών επαφών όπως εξάλλου είθισται στις διμερείς, να εναλλάσσονται οι χώρες όπου γίνονται οι επαφές.

Ο Γερμανός πρέσβυς στην Αθήνα Ernst Reichelεν τω μεταξύ ανήρτησε κείμενο που αναφέρει «Πέρσι Ελλάδα και Τουρκία ήταν πρόθυρα στρατιωτικής αντιπαράθεσης. Σήμερα τα πράγματα είναι πιο ήρεμα. Ύστερα από μακρές προσπάθειες τα τουρκικά πλοία μετακινήθηκαν  και ξανάρχισαν οι  διερευνητικές επαφές. Επιτυχία της διπλωματίας για την Ελλάδα, τη Γερμανία και την ΕΕ».

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Γερμανία και με δηλώσεις της εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών

 

«Χαιρόμαστε που οι απευθείας συνομιλίες, οι οποίες είχαν διακοπεί το 2016, σήμερα ξεκινούν και πάλι και ναι, στο πλαίσιο της προεδρίας μας στο Συμβούλιο της ΕΕ στηρίξαμε πολύ και εργαστήκαμε προκειμένου να υπάρξουν τέτοιες απευθείας συνομιλίες», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ  Μαρία Άντεμπαρ και υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας βρέθηκε και πάλι στην Άγκυρα ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

«Ποια θέματα, ποιες λύσεις, ποια βήματα θα συμφωνηθούν τώρα εκεί, είναι υπόθεση των δύο πλευρών. Και πιστεύω ότι είναι καλό να μην σχολιάσουμε τώρα απέξω για μια διαδικασία που ξεκινάει, αλλά το αντικείμενο συζήτησης και όλα τα περαιτέρω να γίνουν αντικείμενο συνεννόησης των δύο πλευρών μεταξύ τους. Και ελπίζουμε ότι θα καταστεί εφικτό να δημιουργηθεί και πάλι αμοιβαία εμπιστοσύνη, με αξιοπιστία ώστε να βρεθεί από κοινού μια καλή λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», κατέληξε η κυρία Άντεμπαρ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, η τουρκική αντιπροσωπία έθεσε στους Έλληνες συνομιλητές της το σύνολο ουσιαστικά της τουρκικής ατζέντας. Σύμφωνα με αυτή την ανταπόκριση, η Τουρκία έθεσε στο τραπέζι την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, το καθεστώς τον μικρών νησιών που όπως υποστηρίζει η Άγκυρα δεν έχουν ονομαστικά “ανατεθεί’ στην Ελλάδα, το θέμα του εναέριου χώρου και η δημιουργία ενός μηχανισμού για τον έλεγχο των ροών προσφύγων και μεταναστών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι