Χάκερς υπέκλεπταν στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τρόποι και μέθοδοι της ηλεκτρονικής κατασκοπείας Τσουκαλάς

Χάκερς είχαν πρόσβαση επί χρόνια στο δίκτυο διπλωματικών επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατεβάζοντας τηλεγραφήματα που αποκαλύπτουν ανησυχίες για την κυβέρνηση Τραμπ, τις προσπάθειες διαχείρισης των σχέσεων με την Ρωσία και την Κίνα και τον κίνδυνο επαναδραστηριοποίησης του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα των New York Times.

Περισσότερα από 1.000 τηλεγραφήματα δόθηκαν στους Times από την εταιρεία κυβερνοσφάλειας Area 1 αφού ανακαλύφθηκε η παραβίαση, αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι ερευνητές της Area 1 πιστεύουν ότι οι χάκερς εργάζονταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας.

Στο υλικό περιλαμβάνονται καταγραφές συνομιλιών με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ και άλλων χωρών που κυκλοφορούσαν μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ενα από τα τηλεγραφήματα δείχνει ευρωπαίους διπλωμάτες να περιγράφουν μία συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Φινλανδία ως «επιτυχή (τουλάχιστον για τον Πούτιν)».

Ενα άλλο, με ημερομηνία 16 Ιουλίου, περιλαμβάνει εκτενή αναφορά και ανάλυση των συνομιλιών μεταξύ ευρωπαίων αξιωματούχων και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος αναφέρεται να συγκρίνει το «bullying» του Πεκίνου από τον Τραμπ ως «αγώνα μποξ χωρίς κανόνες».

Ενα τρίτο, με ημερομηνία 7 Μαρτίου, δείχνει την Καρολίνα Βίτσινι, αναπληρώτρια επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ουάσινγκτον, να προτείνει στους διπλωμάτες των χωρών της Ενωσης να χαρακτηρίσουν τις ΗΠΑ «τον πιο σημαντικό μας εταίρο», αν και αμφισβητούσε τον Τραμπ «σε τομείς όπου διαφωνούμε με τις ΗΠΑ (όπως το κλίμα, το εμπόριο, την ιρανική πυρηνική συμφωνία)».

Οι χάκερς είχαν διεισδύσει επίσης στα δίκτυα των Ηνωμένων Εθνών, της Αμερικανικής Εργατικής Ομοσπονδίας και του Συμβουλίου Βιομηχανικών Οργανώσεων, καθώς και σε υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των NYT.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx