Χαμός στην Προανακριτική για τη Novartis – Αρνήθηκαν να φύγουν παρά την εξαίρεση Πολάκης και Τζανακόπουλος

Χαμός στην Προανακριτική για τη Novartis – Αρνήθηκαν να φύγουν παρά την εξαίρεση Πολάκης και Τζανακόπουλος

Η πλειοψηφία στην Προανακριτική για την υπόθεση Novartis αποφάσισε αργά το απόγευμα της Τρίτης την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την επιτροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε καταγγείλει νωρίτερα “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” απείχε από την ψηφοφορία, για να μην την νομιμοποιήσει, όπως είπαν οι βουλευτές του, στην συνεδρίαση που προηγήθηκε μέσα σε εκρηκτικό κλίμα. Υπέρ της εξαίρεσης Πολάκη-Τζανακόπουλου ψήφισαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, κατά τάχθηκε το ΚΚΕ, ενώ “παρών” δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Για “χουντοεπιτροπή” έκανε λόγο ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος εξερχόμενος της συνεδρίασης είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς θα είμαστε εδώ και στην επόμενη συνεδρίαση, θα είμαστε μέσα και αν θέλουν ας φέρουν και τη φρουρά. Δεν αναγνωρίζουμε την χουντοεπιτροπή. Εδώ είναι πολιτικός τσαμπουκάς της ΝΔ». και πρόσθεσε: «Εμείς δεν συμμετείχαμε στην ψηφοφορία για να μην νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία και δεν αποχωρούμε».

Την ίδια στάση, να μην αποχωρήσει δηλαδή, κράτησε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Προανακριτικής Γιάννης Μπούγας να τους απειλήσει με την εφαρμογή του άρθου 160Α του Ποινικού Κώδικα. Τους είπε δηλαδή ότι αν δεν συμμορφωθούν μπορεί να παραπεμφθούν για διατάραξη συνεδρίασης, αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ντροπή, εκλεγμένοι βουλευτές να στέλνονται στη Δικαιοσύνη και να απειλούνται με φυλάκιση. Από την πλευρά της η ΝΔ ανέφερε ότι το 2010, στην προανακριτική της υπόθεσης του Βατοπεδίου, είχαν εξαιρεθεί με σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν καταθέσει στη Δικαιοσύνη ως μάρτυρες. Σε ό,τι αφορά τους Πολάκη και Τζανακόπουλο πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνει ότι «δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο», καθώς οι δύο βουλευτές του δεν έχουν καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι