Χαρδαλιάς: 600 σε καραντίνα στην Αθήνα -Δύο παιδιά στο “Παίδων” -4μελής οικογένεια στη Λέσβο

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νωρίτερα την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από το κοινό και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, δημοτικά καταστήματα, φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής. Όπως εξήγησε, τα κρούσματα στην Αθήνα είναι στα όρια συναγερμού.

«Αυτή τη στιγμή», είπε, «υπάρχουν 45 ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο Αττικής, με το 72% εξ αυτών να εντοπίζονται στο δήμο Αθηναίων και σε άλλες δύο περιοχές της Αττικής, και 596 άτομα από το περιβάλλον τους έχουν μπει σε καραντίνα».

Δεν ανέφερε ποιες είναι οι άλλες περιοχές, αλλά κρούσματα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν καταγραφεί στον Πειραιά, στο Χαλάνδρι, στην Ηλιούπολη, στη Λυκόβρυση, στη Φιλοθέη και αλλού.

Η ίδια εικόνα περίπου ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη, όπως είπε.

Δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στα “ὁρφανά” κρούσματα, αγνώστου αρχικής πηγής, αλλά είναι γνωστό ότι έχουν ξεπεράσει το 22% του συνόλου, ειδικά στην Αττική δε το ποσοστό είναι υψηλότερο -δεν το γνωρίζουμε επακριβώς.  Επίσης είναι γνωστό ότι ναι μεν δεν έχουν αρχίσει να γεμίζουν τα Covid νοσοκομεία, αλλά με συμπτώματα χρήζοντα νοσηλείας νοσηλεύονται 88 άτομα -τα 9 διασωληνωμένα.

Παιδιά

Αν και τα παιδιά κατά κανόνα νοσούν σπάνια, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται δύο στο “Παίδων”, το ένα με σχετικά ήπια συμπτώματα και το άλλο με υψηλό πυρετό. Με υψηλό πυρετό είναι το 11χρονο αγόρι από την Χαλκίδα και με ηπιότερα συμπτώματα ένα 8χρονο κορίτσι από την Αθήνα.

Στη Λέσβο εν τω μεταξύ βρέθηκαν θετικοί στον ιό συγγενείς, μέλη  οικογένειας που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Γεωργία. Κατά την επιστροφή τους, τους είχε γίνει τεστ στο αεροδρόμιο και είχε βγει αρνητικό. Όμως η γυναίκα παρουσίασε πυρετό και ελέγχθηκαν σύζυγος και παιδί, αλλά και συγγενείς τους. Βρέθηκαν θετικοί οι γονείς, το παιδί και ο αδελφός του συζύγου. Η κατάσταση της γυναίκας δεν χρήζει νοσηλείας και έχουν μπει απλώς σε καραντίνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι