Χέρι στο κλεμμένο σιτάρι των Ουκρανών βάζει η Τουρκία!

Χέρι στο κλεμμένο σιτάρι των Ουκρανών βάζει η Τουρκία!

Ο Ουκρανός πρέσβης στην Άγκυρα δήλωσε πως η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που αγοράζουν τα ουκρανικά σιτηρά τα οποία είναι στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων εισβολής!

Ο πρεσβευτής Βασίλ Μπόντναρ δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε την συνδρομή των τουρκικών αρχών και της Interpol στην έρευνα σχετικά με το ποιοι εμπλέκονται στη διέλευση των φορτίων σιτηρών από τα τουρκικά ύδατα. Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι εξάγει κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά.

Τις τελευταίες ημέρες, Ρωσία και Δύση επιχειρούν να βρουν λύση σε ένα σύνθετο “παζλ”: πώς θα καταφέρουν να περάσουν τα πολύτιμα για όλο τον κόσμο σιτηρά της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα προς τις διεθνείς αγορές. Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε στο μεταξύ ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συζητήσει πιθανή μεταφορά των σιτηρών της Ουκρανίας μέσω της Λευκορωσίας, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “Belarus Today”.

Ο παγκόσμιος δείκτης πείνας έχει ανέβει σε πρωτοφανή επίπεδα, καθώς εκτιμάται ότι 276 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές ελλείψεις τροφίμων, ενώ τουλάχιστον τρεις χώρες κινδυνεύουν με λιμό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι