Χιονόνερο αύριο στην Αττική

Χιονόνερο αύριο στην Αττική

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από απόψε Κυριακή (17-01-2021) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά έως αύριο Δευτέρα (18-01-2021) τη νότια κυρίως χώρα.

Αύριο προβλέπεται χιονόνερο στην Αττική, αλλά σε πολλέ περιοχές προβλέπονται χιόνια. Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν ακόμα και στα ορεινά των Δωδεκανήσων αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στο Ιόνιο και στη δυτική Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα πεδινά της Χαλκιδικής.

Επισης στην ανατολική Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), στις Σποράδες και σε πεδινές περιοχές, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου από τη νύχτα της Κυριακής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Επισης δυνατές βροχές προβλέπονται στα Κύθηρα και στη νότια Πελοπόννησο από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας. Καταιγίδες θα σημειωθούν και στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας. Ισχυρές βροχές προβλέπονται και για τα νότια Δωδεκάνησα, πιθανόν και για το Καστελλόριζο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι