Χήρα νοσηλευτή: Ας θυσιάσουμε τις γιορτές για να μη μείνει καμιά καρέκλα άδεια

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Η σύζυγος ενός υγιέστατου (μέχρι να νοσήσει από τον κορονοϊό) νοσηλευτή που έφυγε από τη ζωή στα 59 του χρόνια, έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και ζήτησε από όλους να προσέχουν για να μη λείψει κανένας αγαπημένος τους από το σπιτι.

«Ο σύζυγός μου ήταν υγιέστατος, αθλητής και δραστήριος. Ομως ο ιός δεν χαρίζεται σε κανέναν τελικά. Ας προσέξουμε κι ας κάνουμε μια θυσία τώρα, για να μην έχει κανένα σπίτι αυτό που ζούμε στο δικό μου, την άδεια καρέκλα. Για εμάς είναι Μεγάλη Παρασκευή, αλλά σας εύχομαι υγεία και καλές γιορτές, η καρέκλα του δικού μου ανθρώπου θα ειναι άδεια και σήμερα και για πάντα».

Ο 59χρονος Κωνσταντίνος Πετσούκης ασθένησε  και εισήχθη στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν, στη Φλώρινα. Στις 28 Νοεμβρίου η κατάστασή του επιδεινώθηκε και χρειάσθηκε να διασωληνωθεί.

«Στις 29 Νοεμβρίου ψάχναμε απεγνωσμένα ΜΕΘ. Έμεινε διασωληνωμένος 27 ώρες στη Φλώρινα, βρέθηκε κλίνη μετά από 27 ώρες και έδωσε μάχη για 3 εβδομάδες σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Γενηματάς”. Κάθε φορά που τηλεφωνούσα στη ΜΕΘ έτρεμαν τα πόδια μου για το τι θα άκουγα. Και τελικά… Πόσο θόρυβο όμως έκανε η απώλειά του; Ένα νούμερο, μια στατιστική. Εμείς ήμασταν μαζί 36 χρόνια και δεν είχε πάρει ποτέ του ούτε ένα χάπι. Υγιέστατος ήταν. Χριστούγεννα θα είναι άδειο το σπιτι μας. Δεν έχω εξουσία ή κύρος εγώ, απλά ζητώ από τους συνανθρώπους μας να φροντίσουν τον εαυτό του, να σεβαστούν τους διπλανούς τους και τους υγειονομικούς που παλεύουν. Η δική του καρέκλα θα ειναι άδεια και σήμερα και για πάντα. Προσέχετε για να μη μείνει καμιά καρέκλα άδεια στο σπίτι σας.»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι