ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς δημόσιες τιμές η κηδεία του Πριγκόζιν – Οι αποστάσεις Πεσκόφ

Χωρίς δημόσιες τιμές η κηδεία του Πριγκόζιν - Τί δήλωσε ο Πεσκόφ,

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, ανέφερε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας σημείωσε ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τα σχέδια της οικογένειας Πριγκόζιν για τη μορφή της κηδείας, αφού πρόκειται για οικογενειακό ζήτημα.

Ουσιαστικά ο Πεσκόφ είπε ότι η κηδεία του Πριγκόζιν θα είναι ιδιωτική, σημείωσε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει πότε και που θα γίνει, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε κατ’ επανάληψη εξάρει τον ρόλο του στον πόλεμο της Ουκρανίας και του είχε απονείμει εύσημα. Το ερώτημα είναι εάν θα παραστούν παράγοντες του δημοσίου βίου, καθώς ο ιδρυτής της Wagner εκτός από ορκισμένους αντιπάλους είχε και πολλούς πιστούς υποστηρικτές.

Ο Πριγκόζιν έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης, δύο μήνες αφότου ο ίδιος και οι μισθοφόροι της Wagner εκδήλωσαν ανταρσία απέναντι στο Κρεμλίνο, καταλαμβάνοντας μάλιστα και τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ. Προέλασαν προς τη Μόσχα, σταματώντας την πορεία τους 200 χλμ. έξω από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει ως «απόλυτο ψέμα» την πεποίθηση πολλών πολιτικών και σχολιαστών στη Δύση ότι ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τη δολοφονία Πριγκόζιν ως εκδίκηση για την αμφισβήτηση της εξουσίας του.

Αστυνομικά μέτρα στην Αγία Πετρούπολη

Από τις αναφορές στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πως η κηδεία του Πριγκόζιν θα γίνει στο κοιμητήριο Σεραφιμόφσκι, στη βορειοδυτική πλευρά της Αγίας Πετρούπολης, στη συνοικία Πριμόρσκι. Οι τοπικές αρχές έχουν ήδη λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας στην είσοδο και την περίμετρο του νεκροταφείου, όπως φαίνεται και από τα video που αναρτήθηκαν χθες το βράδυ.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι